Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:47, 3. 3. 2021.

| Društvo

Slika kišnog dana u Obrenovićevoj ulici na novoj licitaciji “Lokalne fondacije Niš”

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Slika fondacija LFN
Kišni dan u Obrenovićevoj na platnu; foto: LFN;

Lokalna fondacija Niš nastavlja da prikuplja novac za podršku najboljim idejama u Nišu iz oblasti kulture, umetnosti, obrazovanja, sporta i uređenja grada. Kako objavljuju, na novo nadmetanje stavili su sliku umetnika Slavoljuba Todorovića Zorkina, na kojoj je prikazan kišni dan u Obrenovićevoj ulici u Nišu. Početna cena je 3.000 dinara, a licitira se na Fejsbuk strani LFN do petka u 12 sati.

Na novoj licitaciji Lokalne fondacije Niš je slika dimenzija 50x60cm poznatog slikara i umetnika Slavoljuba Todorovića Zorkina.

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti da licitiraju i obogate svoj dom ovom slikom. Na slici,, prikazan je kišni dan u Obrenovićevoj ulici u Nišu - kažu iz Fondacije.

Iz biografije autora slike Slavoljuba Todorovića Zorkina LFN izdvaja da je on nosilac zvanja akademika Srbskog učenog društva i Međunarodne asocijacije za urbanu ekologiju, član ULUPUDS-a i osnivač i predsednik Multimedijalnog udruženja umetnika “Car Konstantin” u Nišu. Slika fondacija LFN Slika autora Zorkina biće na zidu onog ko ponudi najviše na Fejsbuk licitaciji; foto: LFN;

Navode da je rođen 1949. godine u Čuburi pored Ražnja,kao i da je Umetničku školu završio je u Nišu, a studije dizajna u Zagrebu. Na Institutu za naučna istraživanja “Ekoman”, na smeru Video ekologija, odbranio je temu „Tehnologija slikarstva i problemi zaštite životne sredine”.

Jedan je od osnivača “Ekopolis” mreže. Učestvovao na mnogobrojnim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu, a značajan broj njih i sam organizovao. Dobitnik je odličja za zasluge ostvarene slikarskim, ikonopisačkim i opštim kulturološkim delovanjem (medalja Astrahanske Kozačke vojske). Za dosadašnji rad, nagrađivan je i odlikovan na prostorima cele bivše Jugoslavije - kažu iz LFN.

Licitacije su jedan od načina na koji LFN prikuplja sredstva u lokalnoj zajednici, a kažu da će sav prikupljeni iznos duplirati Trag fondacija, te da će novac biti vraćen lokalnoj zajednici na konkursima za podršku najboljih ideja građana u Nišu.

U pripremi je raspisivanje prvog konkursa za podršku najboljim idejama građana u Nišu. Za ovaj poziv obezbeđeno je 6.000 evra, a plan za 2021. godinu je da kroz konkurse bude izdvojeno ukupno 30.000 evra za realizaciju inicijativa građana - navode iz LFN.

Podsetimo, građani su se na licitacijama LFN-a do sad nadmetali za tri umetničke slike Aleksandra i Ivana Blatnika, sabrana dela grupe Kerber, deset ploča poslednjeg albuma "Novembra", kolekciju svih objavljenih knjiga niškog pisca Miloša Petkovića, potpisanu ploču virtuoza na kontrabasu i Nišlije Nenada Vasilića, dres Saše Stojanovića Cakija sa njegovim potpisom i nekoliko flaša vina sa podnožja Kopaonika i Jastrepca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: