DOGOVORENO: Birmančević u šampionu Švedske! Čuka zaradila 1.000.000 evra, ima i procente

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 18:53

Još jedan sjajan posao kluba sa Banovog brda

Čukarički je napravio još jedan veliki transfer za srpske prilike. Ove zime Dimitrije Kamenović je potpisao za Lacio u transferu teškom tri miliona evra, a klub sa Banovog brda ostao je bez još jednog bitnog igrača. Nekadašnji đak Partizanove škole fudbala Veljko Birmančević uskoro će i zvanično potpisati ugovor sa šampionom Švedske, ekipom Malmea.

Posao je praktično dogovoren, a prema saznanjima MOZZART Sporta Čukarički će na ime obeštećenja zaraditi 1.000.000 evra. Brađani će moći i da računaju i na procente od dalje prodaje sjajnog driblera.

Izabrane vesti

Birmančević je danas bio na klupi u sudaru sa Metalcem, a prema pojedinim informacijama vrlo brzo bi trebalo da krene put Švedske i potpiše četvorogodišnji ugovor sa Malmeom.

Iako nije na nivou klubova iz najjačih evropskih liga, Malme će biti veliki izazov za Veljka Birmančevića. Pred timom, koji predvodi bivši danski reprezentativac i ofanzivac Milana Jan Dal Tomason, su veliki ciljevi. Nadaju se u Malmeu da će odbraniti titulu i da će imati važnu ulogu u kvalifikacijama za Ligu šampiona leta ove godine.

Već duže vremena Veljko Birmančević je važio za jednog od najtraženijih igrača domaće Superlige. Posle staža u Partizanu, Birmančević je preko Rada stigao u redove Čukaričkog i u potpunosti se afirmisao. Imao je sjajan učinak i tokom prošle sezone. Pričalo se da je pored Ferencvaroša za njegove usluge zainteresovana i Crvena zvezda... Međutim, potencijalni transfer stopiran je zbog jasnog stava navijača Crvene zvezde da na Marakani nema mesta za bivše seniorske igrače Partizana.

Ove sezone Birmančević je i statistički bio jedan od najboljih igrača domaće lige. Na 24 meča za Brđane postigao je devet golova i upisao pet asistencija.


tagovi

Veljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara