(©Reuters)
(©Reuters)

Bufon: Osećam svoje telo, mogu da branim najviše još dve godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 18:37

Iskusni golman otkrio planove po pitanju kraja karijere

Đanluiđi Bufon tokom višedecenijske karijere postao je golmanska ikona, a uprkos činjenici da je u januaru napunio 43 godine, još nije spreman da stavi tačku na bogatu karijeru. Čuvar mreže Juventusa istakao je da još ima elana i motiva za izazove među stativama, ali uprkos tome svestan je da mu se bliži golmanska penzija.

Izabrane vesti

"U glavi mi stoji konačni stop znak, krajnja granica, a to je jun 2023. godine. Smatram da je to zaista maksimum, ali mogao bih da stavim tačku i za četiri meseca. Kažu da se u mojim godinama pad desi naglo, ali ja znam šta osećam i sumnjam da je moguće da tek odjednom dođe do kolapsa", rekao je Bufon.

Iskusni čuvar mreže od povratka u torinski klub leta 2019. godine iz Pari Sen Žermena uglavnom je u ulozi rezerve Vojćeha Šćešnija, ali ističe da je bez dileme prihvatio poziv kluba u kojem je tokom prvog mandata proveo 17 godina.

"Neko sam ko veruje u sudbinu i kad mi je Juventus ponudio priliku da se vratim pomislio sam: 'Oh Bože'. Nikad se ne zna, možda postoji razlog zbog kojeg je trebalo da se vratim ovde, da ispišem poslednju stranicu. Moram da budem iskren, na odluku je uticao i deo ega koji svi mi imamo".

Bufon je sada u prilici da sarađuje sa bivšim saigračem Andreom Pirlom, ali višedecenijsko prijateljstvo nije se odrazilo na profesionalni odnos.

"Pred ostalim ljudima Pirlo će uvek biti Mister. To je stvar poštovanja, njegove funkcije. Dokle god da smo ovde svako ima svoju ulogu, kad nismo u klubu, kad izađemo zajedno ponovo smo Điđi i Andrea", kazao je Bufon.


tagovi

Đanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara