(© Star sport)
(© Star sport)

Proleter konačno osetio slast pobede nad Nišlijama, Spartak posle preokreta slomio Mačvu

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.03.21. | 18:12

Novosađani i Subotičani nastavili da sanjaju internacionalnu scenu

Snove o Evropi i trku za Vojvodinom novim pobedama nastavili su Proleter i Spartak savladavši Radnički i Mačvu, a u istom terminu koplja su ukrstili Javor i Inđija u duelu koji je završen bez pobednika (1:1).

Fudbaleri Proletera u uzbudljivom duelu sa direktnim konkurentom za visok plasman upisali su pobedu i tako posle deset godina prvi put savladali Radnički (2:1). Nišlije su bolje otvorile duel i bile agilniji rival, a prvu priliku nije iskoristio Marković koji je posle centaršuta sa levog boka glavom pogodio prečku. Nastavak inicijative gostima se isplatio u 32. minutu kad je Leandro oborio Ristića za najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Đuričković i pokušao da sa bele tačke donese vođstvo svom timu, ali je Vasiljević pročitao ofanzivca i uhvativši živu loptu sačuvao mrežu.

Izabrane vesti

Samo minut kasnije domaćin je kaznio Nišlije preko Živojinovića koji je iskoristio lošu komunikaciju štopera i preciznim udarcem načeo goste. Minimalno vođstvo za Proleter bilo je na snazi do 64. minuta kada je rezervista Ognjen Mitrović udvostručio prednost i trasirao put do nove pobede Novosađana posle dva vezana poraza.

Neizvesnost je u 74. minutu vratio Marković na centaršut Gavrića iz slobodnog udarca, ali gol gostiju nije bio dovoljan da spreči Proleter da prvi put u savlada Radnički koji od 2011. godine u međusobnim duelima ima sedam pobeda i remi.

Istovremeno, pregršt uzbuđenja viđeno je i u Subotici gde je Spartak posle preokreta savladao Mačvu (3:2). Davljenik iz Šapca je na neugodnom gostovanju dva puta vodio, ali je na kraju ostao praznih šaka.

Mačva je povela u 34. minutu golom Trimanovića posle kontre koju je režirao Ćirković, međutim radost crveno-crnih trajala je samo deset minuta jer je u završnici prvog dela susreta Furtula poravnao rezultat.

Gosti su po istom scenariju, ovaj put zahvaljujući Kneževiću, u 53. minutu drugi put matirali rivala. Pogotku Mačve prethodio je odlično izveden aut posle kojeg je Ortiz uposlio saigrača na drugoj stativi. Samo minut kasnije Vidaković je odgovorio i doneo novo izjednačenje. Fudbaler koji je u ovom kolu zamenio suspendovanog Šimuru krunisao je akciju po desnom boku i najavio potpuni preokret koji je u 71. minutu stigao preko Srećkovića. Igrač Subotičana želeo je da uputi centaršut, ali je umesto toga loptu poslao pravo u mrežu rivala donevši tako svom klubu nova tri boda.

Konačno, u susretu Javora i Inđije odigranom u Ivanjici rivali su morali da se zadovolje sa po bodom (1:1). Domaćin je pveo golom Nikolića na asistenciju Lukovića, ali je remi gostima obezbedio Đurić u 60. minutu.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Asano 25, 64/

Sreda

Čukarički – Metalac 2:0 (1:0)

/Jovanović 6, 58/

Voždovac – OFK Bačka 2:1 (0:1)

/Arsić 64 pen, 67 - Parađina 45+2/

Mladost – Zlatibor 0:2 (0:2)

/Sević 23, Vukić 42/

Napredak – Rad 0:2 (0:1)

/Radivojević 9, Mladenović 90+3/

Radnik – Novi Pazar 4:1 (1:1)

/Subotić 12, Makarić 55, 58, Spasić 90+3 - Dragutinović 41

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:0)

/Lukić 58p - Pavkov 54, 70, Kanga 68p/

Javor - Inđija 1:1 (1:0)

/Nikolić 19 - Đurić u 58/

Proleter - Radnički Niš 2:1 (1:0)

/Živojinović, Mitrović 64 - Marković 75/

Spartak - Mačva 3:2 (1:1)

/Furtula 44, Vidaković 54, Srećković 71 - Trimanović 34, Knežević 53/














tagovi

Proleter Novi SadRadnički NišSpartak SuboticaMačva ŠabacInđijaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara