03. mart  2021. 16.18  | Izvor: Tanjug

Na izvorištu Borkovac u Rumi izgrađen novi rezervoar za vodu

RUMA -

Na lokaciji izvorišta Borkovac završeni su radovi na izgradnji rezervoara za skladištenje pitke vode, čija je zapremina 570 kubnih metara vode.

"Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nam je odobrio nešto više od 9.300.000 dinara na konkursu, mi smo iz opštinskog buddzeta izdvojili gotovo šest miliona. Izgradnja rezervoara je završena, trenutno se radi superhlorisanje i dezinfekcija i vrlo brzo po završetku tog posla će početi da se puni vodom", kazao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, objavljeno je na sajtu opštine.

Rezervoar će uliti sigurnost javnom preduzeću, ali i građanima jer će obezbediti dovoljne količine pitke vode, u dužem vremenskom intervalu, u slučaju da dođe do prestanka u snabdevanju, istakao je Mančić.

Sredstva za ovu investiciju izdvojili su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i opština Ruma

"Zahvaljujući novoizgrađenom rezervoaru JP Vodovod sada može da skladišti preko 3.300 kubnih metara vode. Novi rezervoar će olakšati dopremanje vode ka korisnicima u letnjim mesecima kada je potrošnja veća", istakao je direktor JP "Vodovod" Milan Karajlović.

Odluka o izgradnji novog, petog, rezervoara za pitku vodu doneta je u martu prošle godine na sednici opštinskog veća, a sredstva za ovu investiciju izdvojili su pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i opština Ruma.