Veston Mekeni (Reuters)
Veston Mekeni (Reuters)

Zvanično: Mekeni Juventusov za 18.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 15:02

Ugovor potpisan do 2025. godine, Šalke može da zaradi još 6.500.000 na konto bonusa

Nisu fudbaleri iz Sjedinjenih Američkih država imali Bog zna kakvu reputaciju niti karijere u Seriji A, nije ih ni bilo mnogo (Majkl Bredli, Armando Frigo, Aleki Lalas, Džošua Perez), ali posle osam meseci u Torinu čelnici Juventusa su procenili da je Veston Mekeni prikazao dovoljno bi Juventus aktivirao pravo otkupa. Stara Dama će Šalkeu u naredne tri godine isplatiti sumu od 18.500.000 evra, a nemački klub bi mogao dodatno da omasti brk - ukoliko Mekeni nastavi sa kvalitetnim izdanjima do 2025. godine dokle važi ugovor koji je potpisao, Rudari bi mogli da zarade još 6.500.000 evra.

Gol Barseloni, pa i Torinu. Ma koliko Bikovi ove sezone ne predstavljaju ozbiljnu pretnju ipak je to derbi dela Mole. Pokazao se kao vrlo važan resurs u taktičkim zamislima Andree Pirla, a iako nije izrazito ofanzivan, već je sakupio pet pogodaka i dve asistencije računajući kombinovano 27 nastupa u Seriji A i Ligi šampiona. Ukupno je odigrao 31 meč i već ima trofej Superkupa - malo li je za debitantsku sezonu na Apeninima?

Izabrane vesti

Najmlađi je vezista u Seriji A koji je ove sezone dosegao brojku od četiri pogotka i sa ta četiri već je prebacio najupečatljiviju golgetersku sezonu karijere. Reč je o prošloj kada je u dresu Šalkea tresao mreže tri puta. Da uzmemo ukupnu statistiku. U klubu sa Feltinsa arene je ponikao, odgrao je 91 meč, upisavši pet golova i sedam asistencija. Za Bjankonere pomenuta 31 utakmica isti broj golova i dva dodavanja koja su prethodila golovima njegovih saigrača. I još jedan bitan podatak. Kad god bi Mekeni pogađao ili nameštao golove Juventus je uvek pobeđivao.

Zato u Juventusu vide perspektivnu budućnost talentovanog veziste koji ima tek 22 godine i koji je već sada izvesno najkvalitetniji Amerikanac koji je ikada igrao fudbal u italijanskoj eliti.



tagovi

Veston MekeniJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara