SDS traži privođenje Bakareca zbog pretnji smrću bivšem direktoru BIA 1Foto: sds

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je danas poziv na ubistvo bivšeg direktora BIA Saše Vukadinovića, koji je uputio poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Bakarec, i ocenila da nadležni organi treba odmah da ga privedu zbog toga.

„Ukoliko Bakarec ne bude sankcionisan i ukoliko i nadležni organi ostanu nemi, kao što je bio i Ivica Dačić kao predsednik skupštine u kojoj je ova pretnja izneta, nastaviće se legitimizovanje pretnji smrću i poziva na likvidaciju, što je samo korak do legitimizovanja i realizacije tih pretnji. Ukoliko policija i tužilaštvo ne budu reagovali biće još jednom saučesnici u kriminalizaciji našeg društva“, navela je SDS.

Bakarec je u utorak izjavio da je sastajanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića s Đilasom, čije su fotografije objavili provladini tabloidi, neprofesionalno i nedopustivo i da predstavlja „kovanje zavere“ protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Šta je drugo nego kovanje zavere? To što je uradio bivši šef BIA je krajnje neprofesionalno i nedopustivo u profesionalnim obaveštajnim odnosima. Zamislite da se bivši šef Federalne službe bezbednosti sastaje sa (ruskim opozicionarom Aleksejem) Navaljnim. Znate kako se to rešava u Rusiji? Tako što te više nema“, kazao je Bakarec tokom sednice Skupštine Srbije.

SDS je dodala da je vlast Aleksandra Vučića prvo uklonila opoziciju iz skupštine a potom je ona pretvorena u „platformu za brutalnu verbalnu agresiju ka predstavnicima opozicije i državnim zvaničnicima iz vremena bivše vlasti“.

„Vučićev režim je poništio ulogu skupštine i od najvišeg zakonodavnog tela skupština je postala mesto za najbrutalniju propagandu, širenje laži i verbalne agresije i izgradnju kulta ličnosti Aleksandra Vučića“, navela je ta stranka i podsetila da su se pretnje smrću dešavale i ranije u slučaju predsednika SDS Borisa Tadića.

Ta stranka je ocenila da je pitanje trenutka kada će „brutalna propaganda, laži i verbalna agresija“ preći i u fizičko nasilje.

„Zato je pitanje sankcionisanja Bakareca i ujedno i pitanje fizičke bezbednosti svih neistomišljenika režima Aleksandra Vučića“, navela je SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari