0
Domaći fudbal
Amir Bislimi na treningu Proletera

FOTO: HotSport

AMIR BISLIMI ZA HOTSPORT: ‘Po kvalitetu Proleter zaslužuje da bude u gornjem delu tabele’

Objavljeno: 03.03.21 u 13:30

Sportski direktor FK Proleter, Amir Bislimi, govorio je za HotSport o trenutnom stanju Novosađana, planovima i ciljevima u budućnosti.

Bislimi je istakao da je Proleter ove sezone napravio veliki zalog za budućnost.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Kako ste zadovoljni do sada postignutim u prolećnom delu sezone?

U ovom periodu ekipe uvek igraju promenjivo. Kratka pauza, tereni u lošem stanju, kratke pripreme, sve to utiče na trenutno promenjivu igru svih klubova. Pored Zvezde i Partizana, teško ko može da veže 3-4 pobede. Ali dolazi i lepše vreme i mislim da ce biti i lepšeg fudbala.

Amir Bislimi I Nikola Petrić poziraju za Hotsport
FOTO: HotSport

Da li je Evropa i dalje realan cilj?

Mislim da imamo još neke šanse, mnogo bodova je još u igri. Po kvalitetu zaslužujemo mesto u gornjem delu tabele. Sve ovo do sada što je urađeno je i dalje veliki uspeh za nas.

 U kakvom stanju je Leandro, uzimajući u obzir povredu koju je doživeo?

Leo je završio sa par kopči, mislim da će biti spreman za danas.

Živojinović igra promenjivo, što je i očekivano za njegove godine, da li je on glavni projekat kluba?

Živojinovic igra promenjivo kao i cela ekipa. On kao pojedinac nije projekat kluba, projekat je ceo tim. Podsetiću da Proleter izađe svaku utakmicu sa 6 bonusa, prošlu protiv Zvezde sa 7 , i završimo sigurno sa 7-8-9. To je projekat kluba. Ali od Viktora očekujem još više i mislim da će sigurno biti jedan od većih transfera u finansijskom smislu.

Dočekujete Radnički koji je u krizi rezultata, da li možete da iskoristite to?

Radnički je u krizi rezultata, ali ni mi nismo u ništa boljoj situaciji. Naša prednost je ta što igramo kući, gde su samo Metalac i Zvezda uspeli da dođu do pozitivnog rezultata. Prednost Radničkog je šef stručnog staba Gaćinović, koji je po meni jedan od Top 3 trenera u super ligi.

Za kraj razgovora Bislimi je istakao da Proleter itekako misli na budućnost ekipe koja je veoma mlada.

Voleo bih da istaknem da smo kao tim mnogo mladi, uz mladog trenera. U protokolu imamo uvek oko 15 bonus igrača. Počnemo utakmicu sa 7 bonus igrača, završimo sa 8-9 nekad. Mislim da je to ozbiljna budućnost kluba, koja ce doći na naplatu kroz par godina. Mi već imamo kostur tima za Jun, kroz ove utakmice smo videli da možemo sigurno da ne brinemo za budućnost, mi za sledecu sezonu ne moramo da gledamo bonus igrače. Mislim da ćete svi biti iznenađeni mnogo sa Marjanovićem koji je 2001. godište, Tomović je već pokazao zavidan kvalitet za super ligu koji je 2001. godište, Zupić koji je debitovao protiv Zvezde, Janković koji će biti jedan od top 3 bekova u super ligi. Velike nade polažem u Veljka Mladenovića, Daču Miladinovića i Dimitrija Tabakovića, koji su na pozajmici u Brodarcu. Oni će sledeće sezone biti ozbiljno pojačanje za nas. Po povratku iz Turske do poslednjeg dana smo vagali šta je bolje za Proleter i igrače, da ostanu ili idu na pozajmicu. Pratim svaki dan njihov napredak, gledam utakmice i u stalnom sam kontaktu sa kolegom Ratkom Obradovićem, sportskim direktorom Brodarca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter