Glava boli od promaje u reketu 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana večeras (20.00) u Trentu protiv istoimene ekipe biju jednu od dve ključne bitke za plasman u Top 8 ekipa Evrokupa.

Pobeda u Italiji značila bi veliki korak, poraz bi iskomplikovao stvari ali bi ostala još jedna šansa protiv Metropolitensa u poslednjem kolu Top 16 faze.

Crno-beli su iz takmičarske pauze izašli desetkovani, bila je to prilika da se na treninzima dosta toga zategne u igri, a ispostavilo se da su čak četiri bitna igrača u tom periodu povređena i da se u utakmicu koja na neki način Partizanu produžava i zasad spašava sezonu ulazi sa više nego desetkovanim rosterom.

Veličković, Mozli i Mika nisu ni putovali u Zadar odakle su crno-beli krenuli u Trento, još uvek postoji šansa da Markusa Pejdža koji je bio u Zadru „u civilu“ osposobe za neku minutažu.

I protiv Zadra se videla „provalija“ u reketu, primio je Partizan odatle čak 56 poena i nije najjasnije kako bi mogli taj probelm da pokriju protiv Italijana.

Partizan je u prvom meču u Beogradu  deklasirao Trento (71:43), bio je to odraz solidne partije crno-belih, ali i katastrofalne gostiju koji su se posle konsolidovali i trenutno su na 2-2 kao i Beograđani.

Trener Sašo Filipovski kaže da se njegova ekipa mora prilagoditi novonastaloj situaciji.

„Vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe. Mladi su doneli novu energiju i željni su da napreduju, a sa njima radimo i individualno. Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše“, kaže Filipovski.

Prema njegovim rečima Partizan je spreman i može da odigra dobru utakmicu.

„Za pobedu je potrebna vrhunska odbrana i kolektivna igra. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja jer Trento igra široko, sa pokretljivim peticama i četvorkama koji šutiraju dobro za tri poena, ali imaju i dosta kreatora koji mogu da igraju ‘1 na 1’. Treba da odigramo hrabro, disciplinovano, mladi će doprineti elanom i energijom i imaće šansu da pomognu ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak povređenih igrača“, poručio je Filipovski.

Grupa F

Metropolitens – Lokomotiva       18.45

Trento – Partizan              20.00

Metropolitens   3-1

Partizan                2-2

Trento  2-2

Lokomotiva        1-3

Poslednje kolo (10. mart): Lokomotiva – Trento, Partizan – Metropolitens.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari