ARTETA ZADOVOLJAN U ARSENALU: Privilegovan sam što vodim ovaj klub!
Foto: EPA/NEIL HALL

PREMIJER LIGA

ARTETA ZADOVOLJAN U ARSENALU: Privilegovan sam što vodim ovaj klub!

Fudbal -

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da je potpuno koncentrisan na svoj posao i da je izuzetno srećan u tom fudbalskom klubu, posle navoda da je jedan od kandidata za trenera Barselone.

Predsednički izbori u Barseloni održaće se u nedelju, a jedan od kandidata Djoan Laporta, koji je i najveći favorit za drugi mandat na Kamp Nou, namerava da dovede Artetu, umesto sadašnjeg trenera Ronalda Kumana, preneo je Katalonski radio.

Arteta je prošao fudbalsku akademiju Barselone, ali je napustio klub 2002. godine pošto nije odigrao nijednu utakmicu. On je svojevremeno u Mančester sitiju bio pomoćnik Pepu Gvardioli, koga je Laporta doveo 2008. godine u Barselonu.

"Uvek će biti spekulacija kada se održavaju izbori u Barseloni. To je veliki klub, ja sam tamo odrastao kao igrač i uvek ću biti povezivan. Ali potpuno sam koncentrisan na posao koji ovde radim, imamo mnogo toga da uradimo i zaista uživam. Privilegovan sam što vodim Arsenal i izuzetno srećan", rekao je Arteta, preneo je Skaj.

Upitan da li bi jednog dana želeo da trenira Barselonu, Arteta je odgovorio:

"Danas i sutra sam trener fudbalskog kluba Arsenal, zaista uživam u tome i želim da budem mnogo bolji nego do sada".

Arteta je prošle sezone osvojio FA kup sa Arsenalom, u koji je iz Sitija došao u decembru 2019. godine. Njegov ugovor ističe na leto 2023. godine.

Upitan da li su počeli pregovori o novom ugovoru, Arteta je odgovorio odrično.

"U sred smo sezone, imamo da igramo za mnogo toga i ugovor u ovom trenutku nije prioritet. Imam ugovor i srećan sam ovde, mislim da to (ugovor) nije hitno", naveo je Arteta.

Arsenal je trenutno 10. u Premijer ligi sa 37 bodova.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track