Zvanično: Piksi imenovan za selektora Srbije

Fudbal 03. mar 202112:20 23 komentara
Fudbalski savez Srbije

Dragan Stojković Piksi zvanično je postavljen na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Ono što je već bilo poznato, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Legendarni fudbaler potpisao je ugovor do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve„, rekao je Stojković na predstavljanju.

 

Prvi cilj biće plasman na Svetsko prvenstvo u Katar 2022. Kvalifikacije startuju u poslednjoj nedelji marta, a Orlovi se nalaze u grupi sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu„.

Fudbalski savez Srbije

Svestan je bivši trener Nagoje i Gvangdžou R&F šta je neophodno za uspeh.

„Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije„, zaključio je 56-godišnji Stojković.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde na klupi je nasledio Ljubišu Tumbakovića sa kojim nije nastavljena saradanja posle izostanka plasmana na Evropsko prvenstvo predstojećeg leta.

Fudbalski savez Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare