Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Dupla kruna - realna priča

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 10:47

Ajaks večeras bije bitku za plasman u finale Kupa Holandije na gostovanju Herenvenu

Vitese je, s obzirom na rivala, očekivano prošao u finale Kupa Holandije, a za preostalo mesto se bore Herenven i Ajaks (21.00). Domaći se nadaju da će učiniti nezamislivo i uznemiriti velikana na stadionu Abe Lenstra kako bi rezervisali svoj prvi nastup u finalu KNVB Bekera u poslednjih 12 godina. Da bi to uradili moraće da sruše lidera Eredivizije, koji je tokom cele sezone izgubio samo dve utakmice. Dakle, pomalo nerealan zadatak pred Herenvenom.

Ipak, ovaj tim je šokirao mnoge kada je pre dve nedelje u četvrtfinalu pobedio Fajenord sa 4:3 i stigli do polufinala. De Superfrizijen se bori za još jedno čudo, kako bi bio u prilici da osvoji svoj drugi holandski kup u stogodišnjoj istoriji.

Izabrane vesti

21.00

(7,50) Herenven (4,50) Ajaks (1,38)

Sezona Herenvena je puna uspona i padova, sa samo sedam pobeda u 24 meča, a u poslednjem meču doživeo je težak poraz u prvenstvu na gostovanju Zvoleu 4:1. Domaćin će morati da bude u svom najboljem izdanju ako želi da izvede još jedan podvig.

Ajaks sedi prilično lagodno na vrhu lige i ove sezone je uzeo 57 bodova od mogućih 69. Ima i najbolji napad u Holandiji, postižući u proseku 3,17 golova po meču, i najbolju odbranu, primivši prosečno 1,27 golova.

Aktuelni holandski prvak ima istorijski mnogo više uspeha od Herenvena, pobedivši u 28 od poslednjih 36 susreta. Dve strane su se poslednji put sastale u oktobru, kada su se Kopljanici lako izborili sa Superfrizijcima, deklasiravši ih sa 5:1 u ligi.

Devetnaestogodišnji američki napadač Ulises Ljanes propustiće polufinale protiv Ajaksa, pošto je odsutan od 10. januara zbog povrede. Sa druge strane, Erik Ten Hag ne može da računa na Andrea Onanu, koji služi suspenziju, dok su pod velikim znakom pitanja Mazraui i Taljafiko.

Srce ekipe Dušan Tadić i ove sezone je ključni igrač velikana iz Amsterdama, o čemu svedoči učinak od 11 golova i 10 asistencija. Srbin veliku podrđku ima u liku Antonija, koji je osam puta pronašao zadnji deo mreže i isto toliko puta asistirao.

HOLANDIJA, KUP - POLUFINALE

Utorak

Vitese - VVV Venlo 2:0 (0:0)

/Broja 75, Tanane 84/

Sreda

21.00: (7,50) Herenven (4,50) Ajaks (1,38)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeHerenvenAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara