Košarka

Partizan protiv Trenta u Italiji

Partizan protiv Trenta u Italiji
Foto: KK Partizan | Partizan protiv Trenta u Italiji

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova igraju protiv Trenta u Italiji u petom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Mozzart kladionice nude kvotu na pobjedu Trenta 1,52, dok je kvota na pobjedu Partizana 2,42.

Trener Sašo Filipovski izjavio je da će za pobjedu protiv ekipe koju su u prvom kolu savladali sa 71:43 biti potrebna vrhunska odbrana i kolektivna igra.

"Ovaj deo mini priprema smo sa jednim delom ekipe odradili dobro, ali sa druge strane imamo mnogo povređenih igrača u timu. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali smo akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe na terenu", izjavio je Filipovski.

Kako kaže, mladi igrači su donijeli novu energiju u tim i željni su da rade i napreduju, a sa njima rade i individualno.

"Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše. Mislim da smo spremni i da možemo da odigramo dobru utakmicu. Za pobedu je potrebno da se igra vrhunska odbrana i da igramo kolektivno. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, ima pokretljive petice i četvorke koji šutiraju dobro za tri poena, ali i dosta igrača kreatora igre koji mogu da igraju 1 na 1", kaže trener Partizana.

"Treba odigrati hrabro, disciplinovano, mladi igrači će doprineti svojim elanom i energijom i imaće šansu da pomognu svojoj ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak igrača koji neće biti u timu na ovom meču", poručio je Filipovski.

Nakon četri odigrana kola, obje ekipe imaju učinak od po dvije pobjede i dva poraza.

"Svesni smo značaja utakmice protiv Trenta. I mi, kao i oni, imamo dve pobede i dva poraza u Evrokupu, s tim što smo ih na meču u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tom pobedom ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u Top 8, što nam je krajnji cilj i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento sigurno ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u četvrtfinale", rekao je bek Partizana Uroš Trifunović.

"Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, što u napadu i odbrani, što individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo", istakao je Trifunović.

Ostale ponude Mozzart kladionice možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije