Četa Fatiha Terima u strašnoj formi (©Reuters)
Četa Fatiha Terima u strašnoj formi (©Reuters)

Mohamed je prva zvezda Galate, lider gazi do titule

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.03.21. | 08:46

Tim Fatiha Terima na krilima egipatskog napadača ređa trijumfe u šampionatu Turske. Danas gostovanje "fenjerašu" u Ankari

Defintivno, trka utroje u Turskoj za šampiona. I to velikana iz Istanbula. Trabzon je porazom na svom terenu od Fenerbahčea proteklog vikenda, čini se, izgubio šanse da se umeša u borbu za titulu, pa će pehar verovatno ostati u najvećem gradu u državi.

Bešiktaš je počeo 28. kolo minimalnim trijumfom u Malatiji i bacio rukavicu gradskom rivalu Galatasaraju, lideru turskog šampionata. Četa Fatiha Terima danas (17.00) gostuje u prestonici Ankagudžuu, timu koji je poslednji u ovom šampionatu. Prošle sezone spas je bila odluka lige da nema ispadanja, a ove sezone teško će ovaj klub da zadrži status superligaša.

Izabrane vesti

Domaćin je šest kola bez pobede, sa samo dva boda, dok je Galata u strašnoj formi, vezala je osam pobeda u šampionatu i hita ka kruni posle razočaravajuće prošle sezone, kada je jedva izorila plasman u Ligu Evrope.

Pun pogodak turskog velikana bilo je angažovanje egipatskog napadača iz Zamaleka Mustafe Mohameda. On je prošle nedelje postigao oba gola u pobedi Galatasaraja na svom terenu protiv Erzuruma. Na šest utakmica postigao je isto toliko pogodaka. Iako se kolumbijski veteran Radamel Falkao opravio od povrede, Terim nema dilemu ko je trenutno broj 1 u špicu.

17.00

(6,50) Ankaragudžu (4,20) Galatasaraj (1,52)

Serija tima sa Bosfora se poklopila sa oporavkom Fernanda Muslere. Čim je urugvajski golman stao na gol, tim iz Istanbula je zaređao sa pobedama. Za meč u Ankari fale samo povređeni Marsel Sarakija i Emre Tasdemir. Za domaćina Džozef Pentsil je suspendovan zbog kartona, dok se u tim vraća Tijago Pinto.

Na četiri od poslednih pet utakmice mreža Muslere je ostala netaknuta, na dva vezana gostovanja Galata nije primila gol. Pobeđeni su Alanja i gradski rival Fenerbahče minimalnim rezultatom.

U prvom delu sezone Galatasaraj je dobio Ankaragudžu sa 1:0 golom holandskog veterana Rajana Babela. Prošle sezone velikan sa Bosfora je pokleko u prestonici. Domaćin je slavio sa 1:0. To je bio jedina pobeda tima iz prestonice Turske u sedam poslednjih odmeravanja snaga sa četom Fatiha Terima.

14.00

(2,15) Bašakšehir (3,35) Konja (3,50)

Bašakšehir je prošle sezone stigao do istorijske prve titule, ali ove sezone tim iz Istanbula čeka borba za opstanak. Veliki broj povređenih igrača uticala je na lošu formu šampiona kome ostaje šansa da se domogne Kupa Turske. Danas (14.00) na stadionu Fatih Terim stiže Konja i to je prilika da posle 10 kola upišu tri boda. Poslednji put u prvenstvu Bašakšehir je slavio 10. januara na gostovanju Ankaragudžu (2:1). Domaćini i dalje nedostaju bitni fudbaleri - Edin Višća, Naser Šadli, Bolingoli Mbombo, Saisara, Džigerdži... Naš Danijel Aleksić ne igra tako dobro kao prethodne sezone. Nije ni standardan u timu. Vratio se prošle nedelje posle povrede u ekipu.

Utakmice 28. kola šampionata Turske, Ankaragudžu – Galatasaraj (17.00) i Bašakšehir – Konja (14.00), kao i preostale tri današnjeg programa možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1TurskaTurska Super ligGalatasarajAnkaragudžuBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara