Italija zatvara škole zbog britanskog soja kovida

Italijanska vlada naredila je zatvaranje svih škola u rizičnim područjima, nakon što su najnoviji podaci pokazali da je više od 50 odsto slučajeva zaraze korona virusom povezano s novim, veoma zaraznim britanskim sojem, javlja AFP.
Od subote će sve škole u visokorizičnim područjima početi nastavu na daljinu, s obzirom da su dosad bile zatvorene samo srednje škole u takozvanim crvenim zonama.
 
Novi podaci koje je objavio državni institut za zdravlje ISS pokazuju da je 54 odsto slučajeva zaraze u Italiji prouzrokovao britanski soj korona virusa koji se, prema oceni ministra zdravstva Roberta Sperance, "posebno brzo širi među mlađom populacijom".
 
"Zbog toga smo doneli odluku da sve škole u crvenim zonama pređu na onlajn nastavu", rekao je Speranca.
 
Kada je novi italijanski premijer Mario Dragi u februaru preuzeo dužnost šefa vlade obećao je da će "na sve načine" pokušati da zaustavi pandemiju koja je dosad u Italiji odnela skoro 100.000 života i nanela ozbiljne štete italijanskoj privredi.
  • NNN

    03.03.2021 11:38
    Krivi su, svi oni koji donose mere ,oni koji ih ne poštuju, bez obzira što ih nema ,a kad su u pitanju škole, najviše su krivi roditelji, koji šalju decu u zarazavanje...Jer misle da tako treba...
    žalosno.....!!!
  • ST

    03.03.2021 11:15
    A mi cekamo i kalkulisemo... Tacnije ONI...
  • Hahahohohuhu

    03.03.2021 10:33
    @Milica
    Ovo je neki pokazatelj razlika u merama između drugih država koje brinu o zdravlju i životima dece i naše gde se redovno pohađa nastava u školama a mere zaštite su samo mrtvo slovo na papiru.
    Mislite li da se ovaj soj ne širi i kod nas među decom i omladinom nego ga zaustave na granici i vrate natrag?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.