Milijarder nastavlja sa ulaganjima - Mask gradi novu fabriku

Kompanija SpejsIks gradi novu fabriku u Teksasu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, prema objavljenom oglasu o radnim mestima za inženjere.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.03.2021.

08:09

Milijarder nastavlja sa ulaganjima - Mask gradi novu fabriku
Foto: Epa, CLEMENS BILAN

Time Ilon Mask, koji je vlasnik kompanije, nastavlja sa ulaganjima u tu južnu američku državu.

Mask, koji vodi nekoliko futurističkih kompanija, uključujući "Teslu", Neuralink i Boring, preselio se u decembru iz iz Kalifornije u Loun Star Stejt (Teksas), da bi se usredsredio na novi pogon proizvođača električnih automobila i njegov poduhvat SpejsIks, prenosi Rojters.

Ekscentrični američki preduzetnik je objavio u utorak na Tviteru "stvaranje grada Starbejsa u Teksasu", ne iznoseći dalje detalje.

U oglasu SpejsIksa o radnim mestima za inženjere u Starlinku navedeno je da se otvara "nov, moderan" proizvodni pogon u Ostonu, u Teksasu, kako bi se išlo u korak sa globalnom potražnjom.

Starlink planira mrežu od desetaka hiljada satelita u niskoj zemaljskoj orbiti koji bi pružali gobalno brzi internet.

Mask je ranije izjavio da će Starlink, čije je sedište trenutno u Redmondu, u Vašingtonu, biti glavni izvor finansiranja njegovih daljih planova, kao što su razvoj rakete Staršip za putničke letove na Mesec i eventualni pokušaj kolonizacije Marsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: