JEZIVA TRAGEDIJA POTRESLA MAJDANPEK! RUDAR POGINUO PRED PENZIJU: Dragutina (53) samlela drobilica, telo bilo unakaženo!
Foto: Facebook Printscreen

UŽAS

JEZIVA TRAGEDIJA POTRESLA MAJDANPEK! RUDAR POGINUO PRED PENZIJU: Dragutina (53) samlela drobilica, telo bilo unakaženo!

Crna Hronika -

Dragutin Repedžić (53) nastradao je na radnom mestu na Površinskom kopu, a kolege su najpre pronašle njegov šlem i deo odeće, posle čega su zatekle i njegovo unakaženo telo

Dragutin Repedžić (53) rodom iz sela Rudna Glava kod Majdanpeka poginuo je juče dok je radio na Površinskom kopu rudnika Majdanpek, u pogonu sekundarnog drobljenja rude.

Kako saznajemo, nesrećni čovek bio je pred penzijom, a nastradao je kada je, kako se pretpostavlja, upao u drobilicu. Repedžićevo telo pronašle su kolege.

Tražili ga

- Rudari su objasnili da su primetili da ga neko vreme nisu videli, pa su krenuli da ga traže. Dok su obilazili pogon, naišli su na njegov šlem, a ubrzo nakon toga ugledali su i delove jakne. Telo, koje je bilo unakaženo, pronađeno je u takozvanom E bunkeru za odlaganje rude, u koji ga je verovatno izbacila traka drobilice za kamen, u koju je upao. Ubrzo je obaveštena policija i obavljen je uviđaj. Istraga je u toku, a tokom nje biće utvrđeni svi detalji tragedije - kaže naš izvor upoznat sa slučajem i dodaje da se pretpostavlja da je Repedžić nastradao pošto se okliznuo i upao u drobilicu.

Iskusan radnik

Prijatelji i kolege nastradalog čoveka juče su bili potreseni, a za njega su imali samo reči hvale. - Bio je iskusan i dobar radnik, a pre svega toga i čovek. Ima skoro 40 godina radnog iskustva, trebalo je za šest meseci da ide u zasluženu penziju. Nažalost, nije je dočekao. Nikom nije jasno kako se sve desilo, bio je sam u tom trenutku. Lekari Hitne pomoći su brzo došli, ali nije mu bilo pomoć. Povrede su bile jezive, od njega gotovo da ništa nije ni ostalo - kaže poznanik i dodao: - Dragutin je bio oženjen i ima odraslo dete, a živeo je u Majdanpeku.

Još jedna nesreća

Pregazio ga buldožer

Ovo je, nažalost, druga tragedija koja se desila u istom rudniku za samo nedelju dana. Prošle nedelje na Površinskom kopu rudnika u Majdanpeku nastradao je Nemanja Petrović (29) iz Lajkovca. Njega je, dok je bio u automobilu marke „lada niva“, pregazila teška rudarska mašina, buldožer, nosivosti 75 tona. Istragom je utvrđeno da je Petrović zapravo vozio automobil preblizu buldožeru i da ga zbog loše vidljivosti vozač nije uočio.

Kurir / J. R. - N. K.

Foto: Facebook Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja