Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Radonjić: Rit, Kolom i Noko još nisu ni potrčali, čekaćemo ih dugo...

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 23:16

"Moramo da sačekamo kako bismo rekli da smo na dobrom nivou, ali to neće biti u narednim danima"

S dvadesetim porazom u Evroligi Crvena zvezda ide na noge Olimpijakosu gde će u petak zatvoriti pretposlednju sedmicu duplog programa.

Na tom putu će se naći Lengston Hol jer je ušao u trenažni proces, ali ne i Kino Kolom, Lendri Noko i Duop Rit za koje je Dejan Radonjić indirektno potvrdio da ih neće biti možda čak ni sedmicama na parketu. Razlog - iako treniraju s ekipom, oni još nisu ni potrčali...

Izabrane vesti

"Hol je odradio dva treninga s nama, ali bolest je takva, kakva jeste i ne daje nam prostor da idemo dalje dok igrač ne stekne određeni stepen fizičke i kondicione spreme. Ostali još nisu počeli s ozbiljnim treningom, oni su se prethodnih dana uvodili u ritam da uopšte mogu da potrče… Moramo da sačekamo kako bismo rekli da smo na dobrom nivou, ali to neće biti u narednim danima…", kaže trener Crvene zvezde.

Sreda, 19.00: (1,45) Baskonija (15,0) Olimpijakos (3,05)

Bajern je u Beogradu uspeo da nadoknadi deset poena zaostatka i dođe do važne pobede za Top 8, dok Crvenoj zvezdi ostaje da vida rane i analizira sve greške iz poslednjih pet minuta...

"Čestitam Bajernu na pobedi. Igrali smo više od 30 minuta dobro, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo tim koji ima kvalitet. Neka najkraća analiza – ispada da u nekoliko završnih minuta ne odreagujemo dobro. Večeras smo pravili greške u poslednjoj četvrtini koje na ovom nivou ne smeju da se dešavaju. Oni su bili vrlo koncentrisani i to vešto iskoristili, kao i našu slabost", kaže Radonjić i dodaje:

"Rekao sam i pred susret s Bajernom da je situacija dosta delikatna i postaje teško da se priča svakodnevno o tome. Ono što je u ovom trenutku opterećenje za nas – ovo predugo traje. S veoma malim brojem igrača odigrali smo veliki broj utakmica, a nastavićemo tako. S ovom utakmicom u martu nas čeka dvanaest mečeva, proces oporavka je specifičan zbog ove situacije s pandemijom".

Logično, Andrea Trinkijeri je bio prezadovoljan brejkom u dvorani Aleksandar Nikolić, čime je prvi put na evropskoj sceni dobio Dejana Radonjića kao trener.

"Nikada nisam odigrao laku utakmicu protiv Crvene zvezde. Jako loše smo odigrali drugu četvrtinu, ali onda smo našli sistem koji nam funkcioniše, pogotovo u napadu. Uspeli smo da zaustavimo Zvezdu i da pogodimo neke važne šuteve, što nam je na kraju donelo pobedu", poručio je italijanski stručnjak.

On jasno poručuje da ni ova pobeda nije garant da će Bajern u dobrom tonu da završi ligaški deo Evrolige i zato moli igrače za oprez i koncentraciju...

“Nema komfora sa ovakvom ekipom. Ne gledamo skor, idemo utakmicu po utakmicu, svaka utakmica može biti važna. Real je izgubio od Himkija, zato moramo da budemo smireni i strpljivi i idemo korak, po korak…"

Koliko je teško to raditi u pandemijskim uslovima?

"Došao sam u zemlju koja ima najbolje oružje protiv virusa korona. Pa, vi (Srbija) imate više vakcina nego cela Evropa. Sledeći put dolazimo ovde da se vakcinišemo. Ovo sa koronom je pravi rat, moramo svi da se borimo protiv ove pošasti".



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenAndrea TrinkijeriDejan RadonjićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara