Slavlje Dortmundovih igrača (©Reuters)
Slavlje Dortmundovih igrača (©Reuters)

Rojs asistencijom ulepšao jubilej, Sančo golom nastavio seriju i odveo Dortmund u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 23:06

Uzbudljiv duel dve Borusije

Marko Roze se neće peharom oprostiti od Borusije Menhengladbah. U Bundesligi je Bajern 19 bodova daleko, u osmini finala Lige šampiona Mančester siti pred revanš na svom terenu ima 2:0, a u četvrtfinalu Kupa Nemačke Borusija Dortmund je slavila 1:0.

Čeka slavni nemački klub na trofej već više od dve i po decenije, a moraće još neko vreme.

Izabrane vesti

Krivac je Džejdon Sančo, koji je u 66. minutu realizovao asistenciju Marka Rojsa iz kontranapada. U akciji je učestvovao i Haland, a sve je bilo na ivici ofsajda, pa je sudija Saša Stegman gledao video-snimak, Za razliku od dva puta pre toga ove večeri, sada je pokazao na centar. Prethodno je u 53. minutu poništio gol Halanda zbog faula, a prethodno i Markusa Tirama za domaćina, u nadoknadi prvog poluvremena zbog ofsajda.

Mladom Englezu ovo je bio osmi gol u 15 utakmica u 2021. godini, a sedam ih je namestio. Da nastavi sjajnu seriju kapiten mu je omogućio dodavanjem kojim je ulepšao svoj veliki jubilej - 300. utakmicu u dresu Milionera.

Bio je Dortmund u tim trenucima bolji rival, ali kako se bližio kraj, igrači Menhengladbaha su pojačavali pritisak. Zujala je lopta oko gola Marvina Hica, ali je iskusni Švajcarac ostao nesavladan. U nadoknadi je drugi žuti dobio vezista gostiju, Mahmud Daud, zbog namernog faula i korišćenja lakta, međutim, bilo je prekasno za izjednačenje i produžetke.

Ovaj duel je, inače, bio zanimljiv zbog dvojice trenera.

Roze je vodio tim protiv svojih budućih poslodavaca, dok je Edin Terzić iskoristio priliku da se nametne za eventualni poziv nekog drugog kluba na leto, kada dođe do primopredaje uloge trenera u Dortmundu.

Za finale će se žuto-crno boriti protiv RB Lajpciga ili Vofzburga.

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Menhengladbah - Dortmund 0:1 (0:0)

/Sančo 66/

Sreda

18.30: (5,10) Esen (3,60) Kil (1,73)

20.45: (2,05) RB Lajpcig (3,45) Volfzburg (3,60)

Odloženo

Regenzburg - Verder

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Borusija DortmundBorusija MenhengladbahErling HalandMarko Rojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara