TURCI SE HVALILI NEPOBEDIVOŠĆU DRONA BAJRAKTAR: Ruski stručnjak ih pokopao u par rečenica! (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

bravo

TURCI SE HVALILI NEPOBEDIVOŠĆU DRONA BAJRAKTAR: Ruski stručnjak ih pokopao u par rečenica! (VIDEO)

Planeta -

Vojni stručnjak Viktor Murahovski komentarisao je izjavu generalnog direktora kompanije - proizvođača jurišnih bespilotnih letelica Barjaktar ​​TB2 o njihovoj „neranjivosti“ za ruskei elektronske mere.

"Turski biznismen nije upoznat sa ruskim sistemima elektronskog ratovanja. Dakle, njegova izjava nije ništa drugo do neosnovana reakcija na pad Bajraktara u nekim regionima u kojima su korišćeni", naglasio je specijalista.

Pojasnio je da Rusija ima komplekse koji mogu da potisnu satelitske i navigacione sisteme koje koriste UAV, uključujući Bajraktare.

Stručnjaci su više puta primetili da Rusija ima efikasne sisteme protiv dronova.

Jedno od ovih sredstava je protivavionski raketni sistem Tor-M2KM, sposoban da istovremeno otkriva 48 ciljeva, prati deset i uništava četiri. Prema stručnjacima, turski Bajraktar ​​TB2 nema šanse da preživi ako uđe u područje delovanja ove tehnike.

U izveštaju Zajedničkog centra izvrsnosti vazduhoplovnih snaga NATO-a ranije je zabeleženo da je ruski protivavionski raketno-raketni sistem Pancir-S1 odličan za borbu protiv vojnih bespilotnih letelica.

Iz otvorenih izvora sledi da je tokom upotrebe ove tehnologije u Siriji i Libiji eliminisano više od stotinu dronova i raznih projektila, uključujući turski Bajraktar ​​TB2, izraelska vozila Heron, najmanje jedan američki integrator RK-21A i dva MK-9A Predatora.

Kurir.rs/Rusvesna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track