Svijet

Ubila djevojčicu pokušavajući da "istjera đavola" iz nje, majka gledala

Ubila djevojčicu pokušavajući da "istjera đavola" iz nje, majka gledala
Foto: Image by emersonmello from Pixabay | Ubila djevojčicu pokušavajući da "istjera đavola" iz nje, majka gledala

Fatima Rizka (9) iz Šri Lanke preminula je prošle nedjelje od povreda koje joj je nanijela žena pokušavajući da "istjera đavola iz nje". Policija je privela osumnjičenu, kao i majku djevojčice, koja je navodno gledala postupak egzorcizma.

Vjeruje se da je upravo majka odvela djevojčicu kod egzorciste, jer je vjerovala da su njeno dijete zaposjeli demoni, prenosi "ABC News".

Neimenovana žena je, kako prenose svjetski mediji, prvo dijete polila uljem, a potom je počela da je udara štapom, tvrdeći da je to jedini način da "najuri demona".

"Djevojčicu su kod vračare odveli roditelji. Sve se događalo proteklog vikenda u selu Migahavate, koje se nalazi u blizini prijestonice. Komšije su čule krike djevojčice i pokušali su da je spasu, nažalost prekasno", rekao je portparol tamošnje policije.

Djevojčica je od batina izgubila svijest, a po dolasku u bolnicu ljekari ništa nisu mogli da učine. Djevojčica je ubrzo preminula.

"Nedugo po dolasku u bolnicu djevojčica je proglašena mrtvom", saopštili su iz policije.

Majka i vračara nalaze se u pritvoru, a pred sudijom bi trebalo da se pojave 12. marta.

"Osumnjičena je i od ranije poznata organima reda, jer je i prije vršila ovakve rituale. Sada se provjerava da li je još neko smrtno stradao", saopštili su u policiji.

Nažalost, mnogi stanovnici Šri Lanke i dalje vjeruju u magiju i nerijetko traže pomoć nadriljekara i vračara da bi riješili svoje probleme.

Nedavno je i ministarka zdravlja ove države javno pila sirup koji je napravio "božiji čovjek", tvrdeći da će joj sirup obezbijediti doživotni imunitet protiv korona virusa.

Na kraju je završila na intenzivnoj njezi usljed posljedica izazvanih kovidom.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije