Novi pozitivni slučajevi na korona virus u Negotinu, Kladovu i Majdanpeku 1Foto: J.B.K.

Od 76 obrađenih antigen i PCR testova u poslednja 24 sata pozitivno na korona virus je 28 osoba, odnosno 36,8 odsto testiranih, navodi pres služba opštine Negotin.

U kovid ambulanti pregledano je 55 pacijenata, gotovo dvostruko više je bilo prvih – 36, nego kontrolnih pregleda – 19. U Zdravstvenom centru Negotin na kovid odeljenju hospitalizovano je 18 pacijenata i kako se navodi na opštinskom sajtu, prethodnog dana hospitalizovana su četiri pacijenta, a dva su transportovana u tercijarne ustanove na dalje lečenje.

U Kladovu je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, prisustvo korona virusa potvrđeno kod još sedam osoba, od posledica virusne infekcije preminuo je jedan pacijent, a jedan bolesnik je izlečen, pa je u kladovskoj opštini sada aktivno pozitivna 61 osoba, pet više nego prethodnog dana. Od početka epidemije do sada je opštini Kladovo inficirano 1.449 osoba, oporavilo se 1.330, a preminulo je 58 pacijenata.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je testirana 31 osoba i pozitivno na virus je sedam lica. Izlečenih nije bilo, pa je broj aktivno zaraženih sa 12 povećan na 19. Povećan je broj prvih pregleda, juče ih je obavljeno šest, dok je pet bilo kontrolnih.

Među aktivno pozitivnima su i dva zdravstvena radnika, a u izolaciji je 35 osoba. U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaraženo 876 osoba, do sada je izlečeno 825 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 32 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari