FOTO: Novi Sad dobio Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja

U objektu Doma zdravlja "Novi Sad" u Almaškoj 4 otvoren je Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja.
FOTO: Novi Sad dobio Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja
Foto: 021.rs

Nekadašnja ambulanta je potpuno rekonstruisana uz nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, jer se nalazi u zoni zaštite Alamškog kraja i sada se unutra nalaze Škola za trudnice, Savetovalište za mlade, juvenilni ginekolog, stomatolog, patronažne sestre opredeljene za praćenje ranog razvoja, a u narednom periodu će biti formirana tri nova savetovališta i to Škola roditeljstva, Škola za bake i deke i Savetovalište za dojenje.

Prilikom otvaranja objekta, navedeno je da će Centar imati lokalni i regionaln značaj, jer će objediniti aktivnosti za unapređenje reproduktivnog zdravlja i za podršku Programu sprovođenja populacione politike, a služiće i za edukaciju zdravstvenih radnika i saradnika, prosvetnih radnika, učenika osnovnih i srednjih škola u Vojvodini koji bi u svojim sredinama sprovodili adekvatne aktivnosti, ali i edukovali druge na tom polju.

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Doma zdravlja dr Veselin Bojat i zamenik generalnog direktora NIS a.d. Vadim Smirnov.

Rekonstrukciju objekta koštala je 55 miliona dinara, a finansirali su je Grad, sa 38.333.330 dinara, republika sa 16.666.670 dinara, dok je donacija NIS a.d. u iznosu od 15 miliona dinara, realizovana u okviru programa "Zajednici zajedno 2019" i to za opremanje prostora i nabavku opreme.

U objektu je obezbeđen i prostor namenjen Udruženju Almašana.

  • e nek je

    02.03.2021 21:24
    e nek je i podbara dobila nešto što nije namenjeno zavisnicima.
  • Milica

    02.03.2021 20:13
    Lepo, jos ono ruglo u Njegosevoj da dobije svoju namenu, a ne ovako da zvrji prazno, ruzno i tuzno!
    Mislim poredim ga sa ovim danas, jer je i to pripadalo i bilo DZ
  • Dara

    02.03.2021 18:21
    Novosadjani
    Bravo!! Novi Sad je uvek bio centar..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti