RGZ najavio zapošljavanje još 321 stručnjaka

Ekonomija 02. mar 202116:01 > 16:08 15 komentara
N1/arhiva

Republički geodetski zavod objavio je da je Vlada Srbije dala saglasnost da ta institucija otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova, a očekuje se da će konkurs biti oglašen tokom sledeće nedelje.

Na konkursu će se tražiti 217 osoba sa visokom stručnom spremom, a biće oglašeno i 37 radnih mesta koja zahtevaju višu stručnu spremu i 67 radnih mesta sa srednjom stručnom spremom.

U RGZ smatraju da će konkurs biti prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja prednjači na polju digitalizacije.

Podseća se da je u poslednje dve godine RGZ omogućio stalno zaposlenje za 455 mladih stručnjaka iz različitih tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, koja je bila izrazito visoka, čak 55 godina.

Podmlađivanjem kadra RGZ obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

Novim konkursom RGZ očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare