Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kuman: Imaćemo problema ukoliko novo rukovodstvo ne vidi budućnost u meni

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 14:49

Strateg Barselone istakao da ga ne dotiču priče o potencijalnim naslednicima

U momentima dok su udarne pozicije u španskim medijima zauzimale vesti o debati kandidata za novog predsednika Barselone, njihovi planovi za stabilizaciju katalonskog giganta i stavovi na goruće teme u klubu među kojima i pitanje šefa stručnog štaba, Ronald Kuman je na konferenciji za medije govorio o očekivanjima od sutrašnje utakmice sa Seviljom u okviru polufinala Kupa kralja, ali i o budućnosti u aktuelnoj sredini.

Iako Barselona u revanš ulazi sa dva gola zaostatka (0:2), znatno više pažnje od duela zakazanog za sredu uveče privukle su glasine da Katalonci sve ozbiljnije razmišljaju o Kumanovoj zameni i da su glavni kandidati da ga naslede Ćavi i Mikel Arteta. Uprkos činjenici da već nedeljama unazad španska javnost najavljuje njegov odlazak sa kormila Barselone, holandski trener naglasio je da priče o smeni nemaju uticaja na njega.

Izabrane vesti

"Motivacija mi je ista kao prvog dana. Znao sam da je dolazak na trenersku funkciju u Barseloni tokom pandemije kompleksan, a sve su dodatno zakomplikovale stvari koje su se dogodile u klubu. Barselona prolazi kroz teške trenutke, ali sa ponosom. Želim da budem ovde, to je moj posao", rekao je Kuman.

Strateg koji je kormilo kluba preuzeo u avgustu 2020. godine nije uspeo u potpunosti da amortizuje turbulencije u Barseloni uzrokovane unutrašnjim nesuglasicama, a koje su kulminirale nezadovoljstvom Lionela Mesija, ostavkama trenera Kikea Setjena i sportskog direktora Erika Abidala, i na kraju odlaskom Đozepa Marije Bartomeua sa čela kluba, te su Katalonci danas na korak od eliminacije u Ligi šampiona posle poraza od Pari Sen Žermena (1:4), dok u Primeri zaostaju za Atletiko Madridom pet bodova uz utakmicu više. Iz navedenih razloga, pojedini kandidati za novog predsednika otvoreno su istakli da na trenerskoj poziciji ne vide Kumana, ali činjenica da bi mogao već naredne nedelje da se nađe na listi prekobrojnih u klubu nije uzdrmala iskusnog stratega.

"Zadatak novog predsednika biće da trasira put. Nisam razgovarao ni sa kim, neophodno je sačekati novog predsednika i njegov plan. Ukoliko on ne vidi u meni budućnost imaćemo problema jer imam godinu dana ugovora", rekao je Kuman. Ne brinu me priče o naslednicima. Imam ugovor i nakon što saznamo ime predsednika znaćemo i njegove planove, tako da ovo pitanje ostaje za narednu nedelju. Znam da su se tokom debate pojavila imena, ali to me ne opterećuje", kazao je šef stručnog štaba Barselone.

Kuman se osvrnuo i na duel sa Seviljom, drugi u manje od nedelju dana istakaviš da bi nova pobeda nad istim rivalom bila od velikog značaja.

"Pobeda i plasman u narednu rundu predstavljali bi značajnu injekciju za ostatak sezone. Sposobni smo da se plasiramo u finale, ali to moramo da dokažemo na terenu. Moraćemo da budemo bolji nego što smo bili u subotu posebno jer jurimo dva gola zaostatka", kazao je šef stručnog štaba Barselone.


tagovi

Ronald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara