Читај ми!

Net.kabinet, platforma koja povezuju školsko gradivo i nude nova znanja

Godinu dana nakon što smo ušli u ovu korona realnost i dalje ima ljudi koji imaju mnoga pitanja i kojima neke stvari nisu jasne i zato je kurs o epidemiji namenjen upravo onima koji imaju još neka nerazjašnjena pitanja o toj temi, rekao je o projektu net.kabineta Tadej Kurepom, iz Inicijative "Digitalna Srbija".

Na ovom kursu je radila vrlo multidisciplinarna ekipa biologa, hemičara, softverskih inžinjera ali i animatora i ilustratora a glumac Miloš Biković je dao svoj glas, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Kurep.

Sama platforma net.kabinet je razvijena prošle godine u maju u piku prvog talasa koronavirusa i razvijena je na platformi "petlja" gde osnovci i srednjoškolci već godinama mogu da nađu najbolje materijale za učenje informatike.

"Digitalna Srbija i Fondacija "Petlja" zajedno je napravila platformu net.kabinet koja je omogućila interakciju između nastavnika i učenika a kasnije se pokazalo da je potencijal platforme veći i tako smo počeli da rzmišljamo o uvođenju multidisciplinarnih kurseva koji će da uvedu nova znanja i povežu različite oblasti", rekao je Kurep.

Unicefu je bio vrlo zanimljiv taj interdisciplinarni pristup i sa njima je i napravljen prvi kurs posvećen temi epidemije.

"Ovaj kurs je izvorno namenjen učenicima trećeg razreda gimnazije ali pojedine delove mogu da koriste i učenici drugig razreda gimnazije i osnovnih škola. Kurs je napravljen po jedinicama nastavnih jedinica iz predmeta kao što su biologija, hemija, informatika. Pored toga što je vrlo informativan ovaj kurs ima posebnu vrednost što je zasnovan na zvaničnim školskim programima ali nudi drugačiji pristup i priprema učenike za život", rekla je Vesna Kartal iz Unicefa.

Ovakvi kursevi stavljaju učenika u prvi plan i pored usvajanja znanja doprinose formiranju stavova i vrednosti ali i odgovornosti prema sebi i drugima.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво