(©MN press)
(©MN press)

Trifunović: Duel sa Trentom - utakmica sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 11:50

Partizan oslabljen, ali silno motivisan da slavi u Italiji

Partizan je na korak do četvrtfinala Evrokupa u koje bi mogao da uđe sutra na gostovanju Trentu (20 časova) koji su deklasirali uz Beogradu (71:43).

Ipak, sada je drugačija situacija, pre svega zdravstvena, jer su crno-beli na mini-turneju (prethodno su igrali u Zadru) otišli bez kapitena Novice Veličkovića, Vilijama Mozlija i Erika Mike, dok je Markus Pejdž još rovit, pa je utakmicu u Zadru sa dramatičnim finišom gledao sa klupe.

Izabrane vesti

"Mi, kao i oni, imamo skor 2-2, s tim što smo ih u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tako ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u četvrtfinale, što nam je i krajnji cilj. Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u plej-of Evrokupa. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, u napadu, odbrani i individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo", kaže Uroš Trifunović, jedan iz kvarteta crno-belih koji je izneo najveći ofanzivni teret Zadru.

Sreda, 20.00: (1,60) Trento (14,5) Partizan (2,55)

Kako kaže trener Sašo Filpovski, crno-beli su dobro radili u pauzi između dva meča.

"Ovaj deo mini-priprema sa jednim delom ekipe odradili smo dobro, ali s druge strane imamo mnogo povređenih igrača. Uprkos tome, prilagodili smo se novonastaloj situaciji, vežbali akcije sa niskim četvorkama i nižim igračima na visokim pozicijama. Znamo kakva je situacija, ali igrači koji su zdravi, spremni su za borbu i daće sve od sebe. Mladi su doneli novu energiju i željni su da napreduju, a sa njima radimo i individualno. Ostatak ekipe se takođe trudi, uz sve rotacije koje su bile potrebne da se izvrše", kaže Filipovski.

Prema njegovim rečima Partizan je spreman i može da odigra dobru utakmicu.

"Za pobedu je potrebna vrhunska odbrana i koklektivna igra. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, sa pokretljivim peticama i četvorkama koji šutiraju dobro za tri poena, ali imaju i dosta kreatora koji mogu da igraju '1 na 1'. Treba da odigramo hrabro, disciplinovano, mladi će doprineti elanom i energijom i imaće šansu da pomognu ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak povrešenih igrača", poručio je Filipovski.

EVROKUP, Top 16 - 5. kolo

Sreda

18.45: (2,55) Metropoliten (14,5) Lokomotiva Kubanj (1,60)

20.00: (1,60) Trento (14,5) Partizan (2,55)



tagovi

Uroš TrifunovićEvrokupKK PartizanSašo FilipovskiKK Trento

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara