Istraživanje: Najkomunikativniji Vučić, Kisić Tepavčević, Kon, Đoković…

Vesti 02. mar 202111:56 39 komentara
novinari mediji mikrofoni
Shutterstock/ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri Darija Kisić Tepavčević i Siniša Mali, doktor Predrag Kon, rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović i teniser Novak Đoković bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri i javne ličnosti u Srbiji tokom 2020. godine, pokazuju objavljeni rezultati istraživanja "Novinar - Vaš prijatelj" koje je sprovela PR agencija "Pragma".

Među javnim ličnostima koje su 2020. godine, prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija, na kvalitetan način promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period izdvojili su se Siniša Mali, Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon, dok su najkvalitetniji nastup na društvenim mrežama imali Novak Đoković, Aleksandar Vučić i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Na listi državnih i političkih institucija i organizacija koje su imale najbolje odnose s medijima su Vlada Srbije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija koje su najbolje komunicirale s medijima prednjači Naftna industrija Srbije, dok su među neprofitnim organizacijama novinari izdvojili Uniju poslodavaca Srbije, Klinički centar Vojvodine, Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i KBC Bežanijsku kosu.

Od gradskih javnih institucija i preduzeća najbolje ocene novinara dobili su Grad Beograd, Policijska uprava Beograd, Skupština grada Novog Sada, Policijska uprava Novi Sad i Novosadski sajam.

Organizovani ili spontani javni događaji koji su, prema oceni novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su parlamentarni i lokalni izbori, prenos koncerta Marije Šerifović, uz snimke praznih ulica Beograda tokom vanrednog stanja, i sahrana srpskog patrijraha Irineja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare