Ambasadorka Filipina u Brazilu otpuštena jer je tukla kućnu pomoćnicu u rezidenciji

Ambasadorka Filipina u Brazilu otpuštena je kada je otkriveno da je mesecima tukla jednu od svojih kućnih pomoćnica u zvaničnoj rezidenciji u Braziliji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.03.2021.

09:45

Ambasadorka Filipina u Brazilu otpuštena jer je tukla kućnu pomoćnicu u rezidenciji

Njeni napadi snimljeni su i objavljeni u medjima.

Ambasadorka Mariču Mauro opozvana je i vraćena u Manilu krajem prošle godine pošto su na televiziji GloboNews objavljeni snimci video nadzora tokom osmomesečnog perioda, koji pokazuju ambasadorkino ophodjenje prema njenoj kućnoj pomoćnici, takodje Filipinki.

Ambasadorka je otpuštena iz Ministarstva spoljnih poslova, objavio je juče predsednik Filipina Rodrigo Duterte preko televizije.

"Postoje pravila koja treba poštovati. Ako ih ne poštujete snosite rizik. Ako stvari prodju loše ja vas neću spasti", rekao je šef države.

Mauro će izgubiti prava na penziju i više ne može da radi u javnoj službi.

Snimci video nadzora koji su snimljeni izmedju marta i oktobra 2020. upotrebljeni su da podupru tužbu podnetu filipinskoj vladi protiv diplomate, koja je imenovana za ambasadorku u Brazilu 2018. godine.

Milioni Filipinaca rade u inostranstvu kao pomoć u kući.

Doznake koje šalju svojim porodicama koje su ostale na Filipinima predstavljaju dosta veliki deo filipinskog BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: