Duel Asana i Andrića (© Star sport)
Duel Asana i Andrića (© Star sport)

Pa(m)ti, pa vrati: Niko nije maltretirao Partizan kao Lalatović, u Humskoj rešeni da mu stanu na rep

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.03.21. | 09:36

Prvi veliki derbi ovog proleća, Vojvodina posle tri vezane pobede nad crno-belima dolazi u Humsku (16.00, TV Arena sport 1)

Priznao je Aleksandar Stanojević da mu je Vojvodina bila najteži protivnik u prvom mandatu na klupi Partizana, deluje da je na sličan način doživljavao i prethodnih aktuelnog trenera, Savo Milošević. Pogotovo u završnim mesecima boravka na Topčiderskom brdu, pošto su ga Novosađani savladali triuput zaredom u razmaku od dva i po meseca.

Šef stručnog štaba se jeste promenio, značajne – ne samo kozmetičke – korekcije pretrpela je i ekipa, željna osvete za prvenstvene (0:1, 2:3) i poraz u finalu Kupa Srbije u Nišu (2:2, penalima 2:4). Pritom, umeli su Novosađani u bliskoj prošlosti i te kako da ukoče Parni valjak, kao aprila 2018. kad je za komandama sedeo Miroslav Đukić (1:2), narednog proleća u Novom Sadu na početku Miloševićeve ere (2:3) ili – ako se vratmo u šampionsku sezonu 2016/17 – nanesu Marku Nikoliću jedan od dva poraza na putu ka tituli (1:3).

Izabrane vesti

Štaviše, od prethodnog Stanojevićevog boravka na klupi Partizana, a otad je prošlo deset godina, samo trojica trenera mogu da se pohvale neokrnjenim učinkom protiv Voše: Avram Grant, Ivan Tomić i Zoran Mirković. Svi ostali (Vuk Rašović, Marko Nikolić, Zoran Milinković, Ljubinko Drulović, Miroslav Đukić i Savo Milošević) pretrpeli su makar po jedan poraz u susretima sa Novosađanima. Neretko, U Humskoj.

Veći motiv od onoga što se dešavalo prethodne decenije Partizanu nije potreban. A samopouzdanje mu je naraslo. U seriji je od 13 pobeda, u tom nizu primio je samo dva gola, poslednja utakmica u Inđiji potvrdila je da mu i napad i odbrana funkcionišu, pošto je dao šest golova (šest različitih strelaca), nije primio nijedan. Ruku na srce, u toj seriji, pogotovo tokom proleća, imao je za rivale uglavnom ekipe iz donjeg doma tabele, dok mu je Vojvodina prvi veliki izazov u 2021. Sve do večitog derbija na Marakani, zakazanog na 7. april.

Ja sam zadovoljan i sa 1:0, ali Partizan uvek mora više. Dobro je, nismo očekivali ovoliko golova, moramo da nastavimo... Međutim, ozbiljnost ekipi daje dobra defanziva. Daje vam stabilnost. Uvek imamo respekt prema protivniku, posebno prema onima koji su vas dobijali u kontinuitetu, a Vojvodina to jeste radila. Takmičarska ekipa. Imaju dosta dobrih individualaca koji mogu sami da reše utakmice u fazi napada. Opasni su napred. Drago mi je da Čović ne igra, on je baš opasan po gol protivnika. Izuzetno su snažni, fizički dominantni, to su im neke najveće snage“, kazuje Aleksandar Stanojević, koji ima na raspolaganju sve igrače osim virusom korona zaraženog neumornog veziste Saše Zdjelara.

Očekuje se da danas od 16 časova na teren u Humskoj pošalje najbolji mogući tim u ovom trenutku. A to znači probuđenog Lazara Markovića i ponovo efikasnog Takumu Asana na krilima, dok je Bibarsu Nathu namenjena uloga „desetke“ sa zadatkom da loptama hrani talentovanog Nikolu Štulića, ukoliko omladinski reprezentativac dobije priliku pre Filipa Holendera usled pravila o bonus igračima.

Ako se Partizan podigao u završnici jeseni i s početka proleća, tim Nenada Lalatovića je pao. Od pet utakmica ove godine dobio je samo dve, te iako je u jednom trenutku pretendovao na drugo mesto, sad za crno-belima zaostaje devet bodova. A opet je za njih streptomicin... Jer pazite sad ovo: u 24 odmeravanja snaga otkako radi u srpskom fudbalu, Lalatović je čak devet puta uzeo meru Partizanu (jednom kao strateg Napretka, dvaput u prvom mandatu u Voši, jednom sa Čukaričkim u polufinalu Kupa Srbije, dvaput sa niškim Radničkim i čak triput otkako se vratio na „Karađorđe“, a nikad sa Crvenom zvezdom). Nijedan trener u srpskom fudbalu nema takav učinak protiv crno-belih. Ne samo od aktuelnih superligaških, već od svih u poslednjoj deceniji. Čak je Vladan Milojević u doba dominacije Crvene zvezde ostao na četiri slavlja nad večitim rivalom. Lalatović je naterao crno-bele da pate. Sad bi da mu vrate.

Nećemo se braniti, pokušaćemo da igramo na gol više. Videćemo, koliko će protivnik da nam dozvoli. Nemam razloga za strah kad vidim momke koje vodim. Partizan će želeti osvetu zbog poraza u finalu kupa. Pokušaće da dokaže da ke bolji. Krivo mi je što neće biti barem 10.000 hiljada ljudi. Volim da igram pred publikom crno-belih, iako me vređa, meni to ne smeta. Utakmica dobije na žaru, na borbi. Živim za takve mečeve, volim, inspirišu me, izvlače iz mene maksimum“, dodao je Nenad Lalatović, koji danas neće moći da računa na vezistu Mirka Topića i napadača Nemanju Čovića.

A upravo Čović je rešio duel poslednjeg kola sa Napretkom u Novom Sadu...

------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

PARTIZAN – VOJVODINA, 16.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Igra se bez prisustva gledalaca

Projektovani sastavi

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – L. Marković, Natho, Asano – Štulić. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOJVODINA: N. Simić – Andrić, Bralić, Devetak, Đorđević – Stojković, Drinčić – Vukadinović, Zukić, V. Simić – Mrkaić. Trener: Nenad Lalatović.



tagovi

FK PartizanFK VojvodinaNenad LalatovićAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara