Novosađani i novosadski ugostitelji se uglavnom pridržavaju epidemioloških mera

08:03:00 02.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Komunalna inspekcija i milicija u februaru su imale oko 8.000 kontrola zbog prekoračenja radnog vremena i sumnje na kršenje raznih epidemioloških mera. Od tog broja kaznu je dobilo 40 prekršilaca koji su uhvaćeni u kršenju mera. To je manje od jednog procenta.

Novosađani i novosadski ugostitelji se uglavnom pridržavaju epidemioloških mera


Podaci koji su dostavljeni 021.rs pokazuju da su nadležni uglavnom podnosili prijave zbog prekoračenja radnog vremena, a zanimljivo je da je 10 odsto svih kontrola bilo tokom poslednjeg vikenda februara kada je na snazi bila odluka o skraćenom radnom vremenu ugostitelja i tržnih centara. U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da je komunalna inspekcija obavila 4.826 inspekcijskih kontrola, a samo 27. i 28. februara 588 kontrola. U svim ovim kontrolama inspektori su ustanovili da su se privrednici pridržavali pravila i nije bilo podnošenja prijava.

Komunalna milicija je tokom februara imala 1.742 kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara na sreću. U 17 slučajeva je ove lokale zatekla u prekoračenju radnog vremena i izrekla je 17 kaznenih mera i izdala isto toliko prekršajnih naloga. Takođe, obavljeno je 1.196 kontrola radnog vremena trgovaca i dva objekta su zatečena u prekršaju, kojima su izrečeni prekršajni nalozi i kazne.

U Gradskoj upravi za 021.rs navode i da je tokom februara komunalna milicija postupala po 397 prijava za remećenje kućnog reda. Tom prilikom je ustanovila 21 prekršaj i izdala isti toliki broj prekršajnih naloga. Komunalni milicioneri su tokom prošlog meseca u tri slučaja uočili fizička lica koja nisu nosila zaštitne maske u trgovinskim objektima te su im pisali prekršajne kazne.

Od ukupnog broja kontrola, poslednjeg vikenda u februaru bilo je 180 kontrola ugostitelja i u dva slučaja zatečeni su u prekoračenju radnog vremena i napisane su četiri prijave, dok je od 116 trgovina samo jedna radila duže i tu je pisana prijava.

Proteklog vikenda je bilo i 79 prijava za remećenje kućnog reda. U četiri slučaja je ustanovljeno da su prijave osnovane i podneti su prekršajni nalozi, dok u samo jednom slučaju osoba nije imala masku u trgovini i zbog toga je dobila prijavu.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?