Balkanska dijaspora: Zašto se Gorjan vratio kući

Tvorac aplikacije ErKer (AirCare) i ekološki aktivista ponovo je u rodnom Skoplju - Amsterdam je bio predaleko za sve njegove bitke.

BBC

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2021.

08:41

Default images

Njegova aplikacija za praćenje kvaliteta vazduha napravila je virtuelnu revoluciju na društvenim mrežama, ali Gorjan Jovanovski ne želi da njegova borba ostane u virtuelnom prostoru.

Posle studija u Amsterdamu, odlučio je da se vrati u Skoplje.

Ovaj mladi programer tvorac je aplikacije ErKer (AirCare) koju instalira sve više ljudi u regionu, a nastala je u Makedoniji još u zimu 2014. godine.

Skopljanci su već tada bili svesni koliko teško dišu, daleko pre mnogih drugih gradova na Balkanu koji su problem zagađenja vazduha "otkrili" nešto kasnije.

Pripremio: Aleksandar Miladinović Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: