broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
eur
117.142
usd
110.3448
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija

Podešavanja sajta

Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TRADICIJA U NOVOM RUHU: Podvarak sa piletinom u specijalnoj marinadi - ručak za DESETKU! (VIDEO)

02.03.2021. 08:37
Piše:
Srbija Danas
podvarak i piletina
podvarak i piletina / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic
Uživaćete u svakom zalogaju...

Postoje oni recepti koji jednostavno odišu tradicijom. Prenose se s generacije na generaciju, ali uvek uz neki novi dodatak, koji mu daje poseban šmek.

Sigurni smo da će upravo ovo jelo zadovoljiti potrebe i najvećih kritičara:

"OSUĐUJEM..." Pevačica napala roditelje koji prave žurke za otkrivanje pola deteta - razlog je... (FOTO)

"OSUĐUJEM..." Pevačica napala roditelje koji prave žurke za otkrivanje pola deteta - razlog je... (FOTO)

Umazala si se maskarom? NE PANIČI! Ovaj trik će "propast" pretvoriti u remek delo! (VIDEO)

Umazala si se maskarom? NE PANIČI! Ovaj trik će "propast" pretvoriti u remek delo! (VIDEO)

BLISTALA NA CRVENOM TEPIHU: Selma Hajek je na dodeli "Zlatnog globusa" izgledala kao MILION DOLARA! (FOTO)

BLISTALA NA CRVENOM TEPIHU: Selma Hajek je na dodeli "Zlatnog globusa" izgledala kao MILION DOLARA! (FOTO)

Potrebno je: 1 pile 2.5 kg

Za marinadu:

  • maslinovo ulje
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica senfa
  • soli
  • beli biber 
  • beli luk granule

Za podvarak:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 kašika masti
  • bibera malo slatke mlevene paprike
  • lovorov list
  • 300 gr suvih rebara

podvarak i piletina
podvarak i piletina / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola, u delu gde je kičma i raširiti. Premazati četkicom pile marinadom kao i veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče, na 220 stepeni C oko 30 min. 

Kupus iseći na rezance, dodati kašiku masti, lovorov list, malo paprike crvene, bibera mlevenog, suva rebra i dinstati 30 minuta sa malo vode.

Pile izvaditi iz rerne, pa pile izvaditi iz tepsije i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati, pa vratiti pile i peći još 40-50 min, da ispari tečnost i pile se još lepo ispeče.

Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu, onu bakinu... Sigurni smo da ovakav podvarak još niste jeli.

Pogledajte i snimak pripreme:

ZA BRŽI RAST: Napravi sama šampon od ova 4 sastojka i uživaj u lepoti svoje duge kose! (VIDEO)

ZA BRŽI RAST: Napravi sama šampon od ova 4 sastojka i uživaj u lepoti svoje duge kose! (VIDEO)

 

Piše:
Srbija Danas
02.03.2021. 08:37