(©AFP)
(©AFP)

MVP Jokić stao na korak od tripl-dabla, Denver srušio Bulse; muzika Džezera nakratko utihnula (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 05:34

Bojan Bogdanović u porazu Jute ubacio 31 poen

Prošarana sezona Denvera protkana je genijalnim partijama Nikole Jokića. Srpski centar alfa je i omega Nagetsa, najčešće ubedljivo najbolji strelac, skakač i asistent. Večeras ga je Majkl Porter istisnuo sa prvog mesta kada su uhvaćene lopte pod obručima u pitanju, a Jokić se ponovo trudio da razigra saigrače, uvede ih u pravi ritam i dobije još nekoga raspoloženog za igru. U Junajted centru je Denver povlačio konce do poslednjeg perioda, uspavao se, pa sa linije za slobodna bacanja okrenuo Čikago Bulse – 118:112.

Zbog igrača Jokićevog kalibra deca se opredeljuju za košarku. Ne kaže se uzalud da je neki sport jednostavan kada ga igraju majstori. A Nikola Jokić je majstor svog zanata. Igra sa lakoćom, šali se u NBA-u. Sve to za njega je velika igra u kojoj je na kraju dana on najbolji. Obojio je sezonu nijansama srpske trobojke, na svakom ćošku priča se o velikom momku iz Srbije, koji oduševljava obožavaoce igre pod obručima.

Izabrane vesti

Za Nikolu Jokića sasvim obična utakmica, za njegove navijače čarobna noć ili dan u zavisnosti sa kojih meridijana dolaze. Ubacio je srpski centar 39 poena i stao nadomak tripl-dabl učinka. Uz neverovatnih 39 poena, koje je ubacio sa lakoćom iako nije imao trojkaški dan (0/3 pucao trojke), kolone je začinio sa 14 skokova i devet asistencija. Svi njegovi saigrači zbirno su upisali 13 asistencija. Uticaj Jokića na igru Denvera je nemerljiv.


Kada se svima stegla ruka i niko iz igre u poslednjem minutu nije pogađao – Jokić jeste. Poslednje poene a da nisu sa linije za slobodna bacanja postigao je srpski centar. Pošlo mu je za rukom da razigra Džamala Marija, koji kako vreme odmiče pruža bolje igre. Protiv Čikago Bulsa se zaustavio na 24 poena, tri asistencije i dva skoka. Pogodio je četiri trojke i u tom segmentu igre bio najbolji od svih igrača koji su večeras kročili na parket Junajted centra. Značajnu ulogu imao je i Majkl Porter. Pored 17 poena zabeležio je neverovatnih 15 skokova.

Kod Čikaga je listu strelaca predvodio Zek Lavin sa 23 poena, a pridodao je i devet skokova i pet asistencija uz jednu ukradenu loptu i blokadu. Pratio ga je Kobi Vajt sa dabl-dabl učinkom: 20 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Igrala je Juta kao u transu, ali je došao trenutak i za pad forme Džezera. Utihnula je muzika, u kratkom vremenskom intervalu zabeležena su dva poraza, a jedna od dva tima koji je uzeo meru Džezerima su Nju Orleans Pelikansi – 129:124.

Usporava Juta, ali ne i Bojan Bogdanović. Strašnu sezonu ima hrvatski košarkaš. Opet je prebacio marginu od 30 poena. Protiv Pelikansa je ubacio 31 poen (7/11 pucao trojke), imao je i sedam skokova, tri ukradene lopte i asistenciju, ali sve to nije bilo dovoljno da Džezeri slave u Nju Orleansu.

Brendon Ingram i Zajon Vilijamson su podelili prvo mesto na listi strelaca kod Pelikansa. Ubacili su po 26 poena, podelili po pet asistencija, a razlika je napravljena u skokovima. Zajon je uhvatio 10 lopti i ostvario dabl-dabl, a Brendon Ingram je pokupio četiri lopte ispod obruča.


NBA LIGA

Utorak

Orlando – Dalas 124:130

/Vučević 29 – Dončić 33/

Filadelfija – Indijana 130:114

/Milton 26 – Brogdon 20/

Čikago – Denver 112:118

/Lavin 23 - Jokić 39/

Nju Orleans – Juta 129:124

/Ingram 26 - Bogdanović 31/

San Antonio – Bruklin 113:124 posle produžetka

/Derozan 22 - Harden 30/

Hjuston – Klivlend 90:101

/Vol 32 - Sekston 39/

04.30: Portland - Šarlot



tagovi

Nikola JokićBojan BogdanovićDenver NagetsČikago BulsNju Orleans PelikansJuta DžezNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara