(©Rosario Central twitter)
(©Rosario Central twitter)

Potop u Argentini: Provala oblaka u Tukumanu i kiša golova u Rosariju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 03:49

Četa Kilija Gonzalesa izmenjala sve znakove u prva tri kola Liga kupa Argentine

Pogodna je Argentina za svakojake scenarije – fudbalske bajke, veleobrte, kišu golova, ali i prekid uslovljen pljuskom. Vremenske neprilike dovele su do prekida utakmice između Atletiko Tukumana i Hurakana. Na oko 15 minuta do kraja pri rezultatu 1:1, glavni arbitar je poslao igrače u svlačionicu. Pitanje je kome ovo više prija.

Ispucali su se Augusto Loti i Lukas Merolja u prvom poluvremenu. Iskoristili su nešto slabije nalete kiše i vetra da poprave golgeterski saldo, a zatim su im šou preoteli Lotijevi saigrači. Prvi je na hlađenje poslat Kristijan Erbes, a njegove stope sledio je Marselo Ortiz. Erbes je već u prvom poluvremenu odigrao svoje, a Ortiz je nešto duže potrajao. Izdržao je celih osam minuta u nastavku.

Izabrane vesti

Bacio je Israel Alehandro Damonte sve karte u napad, uslovi za igru su se pogoršavali iz minuta u minut. Nije Hurakan bio brži od kiše. Mreža se nije još jednom zatresla pre nego što je utakmica prekinuta. Ostaje da se vidi ko će se bolje snaći kada se stekne mogućnost da se meč nastavi. Hoće li pauza više prijati Tukumanu ili Hurakanu? Ili će poput Rosarija i Godoj Kruza podeliti plen, a bodom se sladiti domaćin.

Poraz, pobeda, pa remi. Sve kolone su popunjene kod Rosarija i Godoj Kruza. Nikako da krene Kilija Gonzalesa na klupi voljenog Rosarija. Posle remija sa Godoj Kruzom pritisak će porasti, nisu to rezultati kojima će navijači biti zadovoljni – 2:2.

Buni se Rosario zbog gubitka Fabijana Rinauda, traži od saveza da registruje novog igrača i evidentno je da je Kilijevom timu spona između linija potrebna. Izgubio je ponajboljeg igrača na duže staze, propisno duva između linija i škripi u odbrani. Što napad dobro uradi, to defanzivci prospu. Tako je bilo i protiv Godoj Kruza.

Renzo Tesuri bio je nerešiva enigma za Rosariovu odbranu. Ako je primljen gol na startu meča bio hladan tuš, do drugog nije smelo doći. Okrenuo je Rosario situaciju u svoju korist, Emilijano Vekio i Luka Martinez kreirali su preokret, ali poslednja linija nije mogla da ne popusti. Isključivo je Tesuri krivac što će Kili Gonzales biti na udaru kritika, a njegovi defanzivci na propisnom ribanju.


LIGA KUP ARGENTINE, 3. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija - Patronato 1:0 (0:0)

/Romero 75/

Aldosivi - Arsenal Sarandi 3:0 (0:0)

/Inigez 47, Andrada 88, 90+2/

Subota

Argentinos Juniors - Velez Sarsfild 0:2 (0:0)

/Hanson 53, Almada 84/

Banfild – Kolon u toku

Taljeres – Njuels Old Bojs u toku

Independijente - Himnasija La Plata 1:0 (0:0)

/Romero 66/

Nedelja

San Lorenco - Sentral Kordoba 0:4 (0:1)

/Bej 12, Himenez 49, Latansio 52, Salomon 90+2/

Platense - River Plejt 0:1 (0:1)

/Suarez 8/

Estudijantes - Rasing 0:0

Ponedeljak

Boka Juniors - Sarmijento 1:1 (0:0)

/Lopez 69 - Alanis 65/

Union Santa Fe - Lanus 3:2 (1:1)

/Garsija 36, 55, Huarez 90+4 - Orsini 16, Sand 52pen/

Utorak

Atletiko Tukuman - Hurakan 1:1 (1:1), prekinuto

/Loti 18 - Merolja 32/

Rosario - Godoj Kruz 2:2 (2:1)

/Vekio 25, Martinez 31 - Tesuri 3, 64/



tagovi

Argentina 1RosarioGodoj KruzUrakanAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara