(©Club Libertad twitter)
(©Club Libertad twitter)

Oskar Kardozo i Libertad ne nameravaju da stanu, evrogol Kontrere slaba uteha za River (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 03:07

Bivši igrač Benfike i Olimpijakosa teroriše protivničke odbrane u Paragvaju

Svaki drugi meč Oskar Kardozo daje gol. Libertadova ustaljena šema. Paragvajska Apertura ima novog lidera, Libertad je golom u 96. minutu zaseo na čelo tabele. Nije Kardozo večeras heroj, već Aleksander Barbosa. Izvukao bi se River Plejt sa desetoricom da Argentinac nije otključao Azkonin sef – 2:1

Možda nije heroj, ali na plećima nosi Oskar Kardozo kompletan Libertad. Mogao je i do dva gola. Tačnije dva je postigao, jedan je priznat. Neće mu smetati sve dok Libertad pobeđuje. Pokazalo se da je River Plejt tvrd orah, celo drugo poluvreme i završnicu prvog igrao je sa igračem manje, imao i vođstvo, ali, ipak, poklekao u dubokoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Šok bomba River Plejta na startu drugog poluvremena. Projektil Alberta Kontrere. Evrogol. Ostaje dilemma da li su igrači Rivera razmišljali o kombinacijama koje nisu prošle ili je sve to bio trik, predigra i zamajavanje. Alberto Kontrera je odapeo sa nekih 30 metara i pocepao mrežu Libertadovog gola.


Osvestio se brzo Libertad. Kombinovali su domaći igrači iz prve na malom prostoru, izbacili kompletnu odbranu Rivera, Oskar Kardozo prvi put je zatresao mrežu, ali je reklamiran ofsajd. Morala je Libertadova gol-mašina da sačeka nekih 15-ak minuta kako bi mogla da se poraduje i da ne bude uskraćena za gol. Skrivili su penal gosti, Kardozo je namestio loptu, tukao u levi donji ugao, golman Azkona Salina je pročitao stranu, ali je ostao kratak.

Odolevao je River Plejt sa desetoricom u polju, iz petnih žila se upinjao da sačuva bod. Bio je tako blizu. Korner u 96. minutu došao mu je glave, a Libertad pogurao do prve pozicije u Aperturi. Rodrigo Bogarin zavrnuo je u srce šesnaesterca, najbolji u skoku bio je Argentinac Aleksander Barbosa i veliko slavlje moglo je da počne.


PARAGVAJ 1, APERTURA - 5. KOLO

Utorak

Libertad - River Plejt 2:1 (0:0)

/Kardozo 69pen, Barbosa 96 - Kontrera 49/



tagovi

Paragvaj 1Južna AmerikaLibertadRiver PlejtOskar Kardozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara