(©Pro Recco facebook)
(©Pro Recco facebook)

Mandić i Pro Reko preslišali Olimpijakos, Ortiđa zelena za Jug

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 01:06

Marselj Andrije Prlainovića odigrao nerešeno protiv nemačkog Špandaua

Osuđena je vaterpolo Liga šampiona ove sezone na “balone”. Druga faza takmičenja počela je utakmicama četvrtog kola u grupi A, a italijanski Pro Reko i dubrovački Jug nastavili su tamo gde su stali u prvoj fazi kada su redom potapali rivale.

Pro Reku i Dubrovčanima nema ravnih u grupi A. Očigledno će morati da se sačeka na njihov direktan okršaj kako bi jedan od dva tima pokvario stoprocentan učinak. Italijanski i hrvatski predstavnik posle četiri kola imaju skor 4-0.

Izabrane vesti

Otvaranje druge faze takmičenja bilo je rezervisano Špandau i Marselj, koji su došli do prvog boda. Podela na ravne časti koja ni jednima, ni drugima ne ide u prilog – 7:7. Pomalo neočekivano francuski tim je propustio priliku da upiše prvi trijumf. Andrija Prlainović i drugovi su odigrali odličan prvi turnir, sreća im se nije osmehivala u završnicama, pa su ostajali bez bodova protiv favorita. Špandau se crtao kao tim za skidanje pritiska i probijanje leda, ali i posle četiri runde Marselj ne zna za pobedu. Slabiji početak skupo je koštao Marselj. Konstantno je bio u jurnjavi, iziskivalo je sve to neverovatnu potrošnju, a u završnici je nedostajalo snage i koncentracije.

Sedam igrača se kod Marselja upisivalo na semaforu. Jedan od njih bio je i Andrija Prlainović. Kod Špandaua je najefikasniji bio Dimitri Kolod. Preslikana situacija sa prethodnog turnira. Sa tri pogotka bio je najefikasniji akterv susreta.

Jug i Pro Reko su već viđeni putnici na završni turnir Lige šampiona. Izabranici Vjekoslava Kobešćaka ništa ne prepuštaju slučaju. U to se uverila Ortiđa – 8:6. Dubrovčani umeju da uđu u minus fazu i dopuste sebi opuštanje, ali tek onda kada su u komfornoj zoni. Otvaranje meča po pravilu pripada Jugu. Hrvatski predstavnik je uvek na maksimalnom broju obrtaja na startu, stvara kapitalnu razliku, uvodi se u sigurnu luku i u nešto sporijem ritmu zatvara meč. Neprestano je Ortiđi titrao minus na semaforu, uvek su vaterpolisti Juga bili zaveslaj ispred i nisu dozvoljavali Italijanima da se u potpunosti vrate u meč. Najbliže što je Ortiđa uspela da priđe je gol zaostatka, a čovek odluke bio je Loren Fatović.

Postigao je Loren Fatović gol koji je otklonio sve dileme, a takođe je sa dva data gola bio najučinkovitiji u redovima Dubrovčana. Sa druge strane Masimo Đakopo i Valentino Galo su se ispromašivali, nije ovo bio njihov dan, uostalom kao ni ostatku tima. Niko nije odskočio u timu Ortiđe.

Duel između Pro Reka i Olimpijakosa trebalo je da bude derbi, ali se italijanski tim potrudio da do toga ne dođe i ostane samo na papiru – 14:6. Dobio je Pro Reko svaku četvrtinu, a najbleđu igru prikazao je u prvoj četvrtini. Palio je italijanski predstavnik na gurku i na prethodnom turniru, umeo je da se muči na početku, a kako je susret odmicao, tako je bivao sve bolji. Do poluvremena se Olimpijakos držao, a Pro Reko je serijom 3:0 početkom trećeg kvartala stekao prednost koju ne ispušta i do kraja ju je uvećavao.

Dušan Mandić ponovo je imao blistave trenutke. U dva navrata tresao je mrežu Olimpijakosa, a efikasniji od srpskog asa u Pro Reku bili su samo Stefano Lungo i Alesandro Veloto sa tri gola. Po tri puta je lampica na semaforu zasvetlela pored imena Stilijanosa Argiropulosa i Petera Doba, ali ovaj dvojac nije imao adekvatnu podršku saigrača kako bi Olimpijakos mogao da učini utakmicu uzbudljivijom i neizvesnijom.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Grupa A

Špandau 04 – Marselj 7:7 (3:1, 2:2, 1:2, 1:2)

Jug – Ortiđa 8:6 (3:1, 2:1, 2:4, 1:0)

Olimpijakos – Pro Reko 8:14 (0:1, 3:4, 3:5, 2:4)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara