Ništa od pokera, Real u Madrilenju predaje krunu? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.03.21. | 23:00

Sosijedad uzeo bod na stadionu Alfredo Di Stefano...

Radost zbog gola trajala je kratko koliko i nada da bi moglo da dođe do potpunog preokreta. Čim je arbitar odvirao poslednji zvižduk na stadionu Alfredo Di Stefano, Zinedin Zidan pognuo je glavu, baš kao i većina njegovih igrača - ma koliko se činilo da su Madriđani večeras izvojevali bod protiv Real Sosijedada (1:1), tabela i praksa drukčije zbore: nije šampion osvojio bod, nego je izgubio dva. A u situaciji kad već zaostaje za liderom pet koraka, i kada taj lider ima utakmicu manje, te nas idućeg vikenda očekuje Madrlenjo na Vandi - sve je jasno. Veliki je ovo kiks Kraljevića.

Možda je negde bilo i očekivano da se desetkovani šampion oklizne. U Bergamu je imao sreću, Atalanta rano dobila crveni karton; na Zorilji prošlog vikenda Valjadolid je, ako ćemo pošteno, zaslužio remi; u Ueski spasao ga je Rafael Varan u 84. minutu. Za večerašnji okršaj s Baskima neki od povređenih igrača su se vratili u tim (van stroja su i dalje oni najvažniji - Benzema, Ramos, Karvahal, Azar), međutim i dalje je to daleko od najboljeg sastava što bi Zidan mogao da sklopi. I Sosijedad je iskoristio svoje dobre minute.

Izabrane vesti

Aleksandar Isak nije uspeo da ispiše istoriju i postane prvi igrač kluba sa Anoete kome je pošlo za nogom da na sedam uzastopnih utakmica postige gol. Njega je odbrana Reala uspela da neutrališe, ali posle 360 minuta bez primljenog gola konačno ju je na kolena bacio Kristijan Portu. Igrao se 55. minut, gosti su mnogo bolje ušli u drugo poluvreme i zasluženo došli do gola. David Silva započeo je akciju, lepo proigrao Naća Monreala, a ovaj pogodio u "trepavicu" omalenog Portua - 0:1.

Možda i ključni detalj ovog meča dogodio se nepunih 120 sekundi kasnije. Ozbiljno su kiksnuli Tibo Kurtoa i Načo, na pravom mestu bio je ponovo Portu, međutim na njegov pas u srce šesnaesterca za malo je zakasnio Isak.

Da je tada bilo 0:2 Real se ne bi izvukao. Ovako...

Odmah nakon primljenog gola Zinedin Zidan na teren je poslao Rodriga, Vinisijusa i Uga Dura. Krenuli su Madriđani na sve ili ništa i uspeli da dođu do spasa u 89. minutu. Sosijedad više od pola sata bio sabijen na svoju polovinu, previše se povukao. I odbrana nije izdržala. Ili bolje reći - koncentracija je popustila.

Ključna je bila peta Fede Valverdea posle koje je Lukas Vaskez pronašao Vinisijusa. Mladi Brazilac tako je na najlepši način obeležio svoj 100. meč za Kraljevski klub.

PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Levante - Bilbao 1:1 (1:0)

/Rožer 33pen - Garsija 56pen/

Subota

Eibar - Ueska 1:1 (0:0)

/Diop 83 - Ramirez 81/

Sevilja - Barselona 0:2 (0:1)

/Dembele 29, Mesi 85/

Alaves - Osasuna 0:1 (0:0)

/Kike Barha 77/

Hetafe - Valensija 3:0 (1:0)

/Arambari 39, Mata 55, Alenja 87/

Nedelja

Selta - Valjadolid 1:1 (0:0)

/Muriljo 90+4 - Oreljana 70/

Kadiz - Betis 0:1 (0:0)

/Huanmi 84/

Granada - Elče 2:1 (1:1)

/Kina 31, Puertas 79 - Boje 40/

Viljareal – Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Savić 27, Feliks 69/

Ponedeljak

Real Madrid - Sosijedad 1:1 (0:0)

/Vinisijus 89 - Portu 55/



tagovi

Primera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara