Kad ne možemo mi u Bundesligu - nećete ni vi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 22:40

Sankt Pauli žestoko unazadio gradskog rivala u derbiju na Milerntoru...

Kad ne možemo mi u Bundesligu - nećete ni vi! Tako bi u najkraćem mogao da se definiše večerašnji stav fudbalera Sankt Paulija - pa i konačan rezultat - u sudaru sa najvećim rivalom, Hamburgerom (1:0). Gusarima derbi Hamburga osim prestiža nije mnogo značio (opstanak im više nije ugrožen, o eliti zbog užasnog starta ne mogu da maštaju), pomislili su možda navijači nekadašnjeg šampiona Evrope da bi to moglo da znači lakši posao na Milerntoru, kad međutim...

Posle skoro 90 minuta manje-više ravnopravne borbe u samom finišu veliki šok za Danijela Tijuna i njegove momke. Kao i armiju pristalica HSV koja sada već može ozbiljno da bude zabrinuta za ishod ove sezone. Igrao se 88. minut kada je Urugvajac Rodrigo Salasar poslao loptu iz srca terena na bok, ka Luki Canderu. Ovaj nije mnogo razmišljao, iz prve je odigrao povratnu - imao i malo sreće da se na pravom mestu nađe Danijel Kofi Kjere - i onda mat. Šokantan i neočekivan za goste. Kad je Tijun već ukalkulisao bod na teškom gostovanju.

Izabrane vesti

Usledile su brze izmene, gosti su na teren za sam finiš ubacili još neke ofanzivce, međutim rezultat se nije menjao.

Da sve bude gore po Hamburger kapiten i jedan od najboljih igrača - Tim Laibold, zaradio je isključenje u sudijskoj nadoknadi.

Sankt Pauli je došao do pete pobede u nizu, što je prava retkost za Cvajtu, dok je HSV po četvrti put zaredom ostao bez celog plena. Sve to rezultiralo je padom najvećeg favorita za ulazak u Bundesligu na četvrto mesto. I to nije najgore za Dinosauruse. U narednom kolu čeka ih još jedan derbi severa protiv Holštaj Kila (nisu ga dobili punih 14 godina), a onda sledi gostovanje lideru iz Bohuma.

CVAJTA - 23. KOLO

Petak

Darmštat – Karlsrue 0:1 (0:0)

/Kjong-Rok 52/

Regenzburg – Paderborn 1:0 (0:0)

/Stolce 53/

Subota

Bohum - Vurcburger 3:0 (1:0)

/Culj 21, Blum 62, Holtman 81/

Hanover - Grojter Firt 2:2 (1:0)

/Haraguči 41, Dumbuja 70 - Nilsen 68, Abiama 77/

Kil - Aue 1:0 (0:0)

/Muling 80p/

Nedelja

Hajdenhajm - Fortuna D. 3:2 (1:0)

/Sesa 20, Klajndinst 72, 83 - Sobotka 63, Peterson 76/

Nirnberg - Braunšvajg 0:0

Sandhauzen - Osnabrik 3:0 (1:0)

/Esvajn 6pen, Berens 63, Klingman 88/

Ponedeljak

Sankt Pauli - Hamburger 1:0 (0:0)

/Kjere 88/



tagovi

Cvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara