Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.03.2021.

18:50

Šo prošao bez optužbe za komentar posle meča sa Čelsijem

Defanzivac Mančester junajteda Luk Šo ipak neće biti kažnjen zbog komentara posle utakmice sa Čelsijem.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Šo prošao bez optužbe za komentar posle meča sa Čelsijem
Foto: EPA-EFE/Ian Walton

Meč na "Stamford bridžu" je završen bez golova, a Šo je posle meča u izjavi za "Skaj" komentarisao nedosuđeni penal za Junajted.

Posle preslušavanja snimka, disciplinci u Premijer ligi su ipak odlučili da ne podignu optužbu protiv fudbalera Mančester junajteda, jer nije bilo elemenata za tako nešto.

Šo je rekao kako je čuo da je sudija Stjuart Atvel rekao kapitenu Junajteda da "ako bi dosudio penal, to bi izazvalo dosta priče posle meča".

Nezvanično, iz VAR studija su sugerisali arbitru da pokaže na belu tačku pošto je Kalum Hadson-Odoi jasno igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je Atvel odbio da to učini.

Šo je posle meča rekao kako mu pravila igranja rukom posle ovoga više nisu jasna, a ljut je bio i menadžer Ole Gunar-Solskjer koji je rekao kao je njegov tim jasno oštećen za dva boda.

Norževanij je sugerisao i da su sudije sve više pod pritiskom protivničkih menadžera, koji često komentarišu penale za Junajted, te tvrdi da arbitri više neće da sude ni očigledne situacije.

"Uskraćeni smo za penal, 100 odsto. Ne razumem zašto. Kada je stala igra i kad je išao da vidi snimak, bilo je jasno da je to igranje rukom, uzeta su nam dva boda. Ne smem da kažem šta je rekao našim igračima, to ne bi bilo dobro za njega. Ne želim da napravim situaciju od toga, zar to nije ispravno? Sve su to spoljni uticaji, priča o VAR pre meča i Hariju Megvajeru na sajtu Čelsija. To je uticaj na sudije. Samo pročitajte šta su napisali za Megvajera i tako stavili sudije pod pritisak da sviraju penale protiv nas. Je li to počeo Lampard? Mnogo se priča o našim penalima kada nema sumnje za to, ali danas smo trebalo da ga dobijemo. Sad je sve to prošlo, ipak, zabrinut sam što nam sad ništa ne sviraju, što je očigledno plod uticaja drugih menadžera, što oni ne bi smeli da rade", rekao je menadžer Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve