01. mart  2021. 20.54  →  21.19 | Izvor: Tanjug, FoNet

Federer otkazao učešće na Majami openu

BERN -

Švajcarski teniser Rodžer Federer povukao se sa turnira Majami open' koji će biti održan od 24. marta, kako bi imao više vremena da se pripremi za povratak ATP turu, izjavio je njegov agent Toni Godsik.

Osvajač 20 Grend slem turnira nije se takmičio više od godinu dana, nakon što je prošle sezone imao dve operacije desnog kolena.

federer5

Federer, koj će u avgustu napuniti 40 godina, trebalo bi da se vrati na teren sledeće nedelje na turniru u Dohi, a zatim da igra na turniru u Dubaiju, koji pčinje 14. marta.

"Posle Dohe i možda Dubaija Federer će odraditi još jedan krug treninga kako bi se lagano vratio na tur", rekao je Godsik.

Federer je trenutno peti na ATP listi, a njegov rekord od 310 nedelja na prvom mestu danas je izjednačio Novak Đoković.

Sprski teniser će sledećeg ponedeljka prestići Federara i postaviti rekord po broju sedmica na prvoj poziciji na ATP listi.

U Majamiju neće biti ni najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića čiji je trener Goran Ivanišević izjavio ranije kako, uprkos mogućnosti da igra u Majamiju krajem meseca, rekao da je “ipak realnije da napravi pauzu do sezone na šljaci”.

"Sve zavisi od stanja povrede, ali nema potrebe da žuri", rekao je Ivanišević za Sport klub.

Ivanišević je najavio i da će Đoković imati pregled za dve nedelje.

"Videćemo, nema potrebe za bilo kakvim rizikom. Želim da bude 100 odsto spreman za sezonu na šljaci kako bi pokušao da napadne titulu na Rolan Garosu", naveo je Ivanišević.

Tagovi