Najnovije vesti
Vesti Politika
Vučić uoči posete Sarajevu: Moramo da se okrenemo jedni drugima

Vučić uoči posete Sarajevu: Moramo da se okrenemo jedni drugima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je uoči sutrašnje posete Bosni i Hercegovini, da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
vucic porfirije 20210224 tanjug rade prelic beograd Di021958923 preview Foto: Rade Prelić / Tanjug
vucic porfirije 20210224 tanjug rade prelic beograd Di021958923 preview

To kaže nije pomoć, jer je to „nešto što pripada jednako svima nama“, a Srbija je, kako kaže, "imala tu sreću da obezbedi više vakcina".

- To je ukupno 10.000 doza (za BiH). Sutra 5.000 doza, a za koji dan još 5.000 doza. Mislim da je to posebno važno za zdravstvne radnike koji rade u crvenoj KOVID zoni u Bosni i Hercegovini. Moja poruka je da mi moramo da se okrenemo jedni drugima, da ne mislimo da su nam svi drugi značajniji, a da je važno koliko ćemo toga lošeg da kažemo o onima koji su nam najbliži - rekao je Vučić za Radiosarajevo.ba.

Komentarišući činjenicu da iz Kovaks-a nisu stigle vakcine za zemlje Zapadnog Balkana, Vučić je rekao:

- Dobićemo valjda jednom i vakcine iz Kovaks-a, ali, evo vam činjenice: prošlo je 65 dana kako su zemlje EU dobile prve vakcine, a mi na Zapadnom Balkanu nismo odatle primili nijednu vakcinu! Druga je stvar što smo se mi kao Srbija snašli, pa smo obezbedili i sa Istoka i sa Zapada 2,6 miliona vakcina. Ali, ja govorim o tome - koliko svi misle na nas i najlepše govore - činjenica je da mi do sada nismo dobili - rekao je predsednik Srbije.

Pročitajte još

Kaže da ne želi da govori ništa loše, ali da su neke stvari indikativne.

- Ne tražimo ništa od EU, ali ja onda tražim i ne želim da nas iko sputava da mi međusobnu saradnju razvijamo. Onda možemo da budemo u svemu najbolji. Pa da vidimo ko će da nas pretekne u drvnoj industriji, ko će da ima bolje poljoprivredne proizvode, bolju infrastrukturu od nas samih. Pa ćete videti da mi možemo da gradimo više puteva nego što ih grade mnogo veće evropske zemlje. Dakle, samo je važno da mi razumemo i da počnemo da verujemo u sebe. Da počnemo da verujemo u komšije i prijatelje. A ne da su nam oni najgori neprijatelji, a da verujemo u neke druge. Hvala im kad nam pomognu, mnogo su nam važni, ali oni nikada ne mogu da nam budu tako blizu - rekao je predsednik Srbije.