Neverovatni Gambit savladao Virtus Pro u finalu IEM Katowice turnira

Po mnogima najveći autsajder celog turnira, Gambit, je uspeo sinoć da ostvari neverovatan uspeh, pošto su u finalu IEM Katowice CS:GO turnira savladali Virtus Pro i na taj način dokazali svetu da njihovo vreme tek dolazi.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 01.03.2021.

18:40

Neverovatni Gambit savladao Virtus Pro u finalu IEM Katowice turnira
Foto: Gambit

Ova mlada ekipa je sinoć uspela da ostvari nešto o čemu mnogi samo mogu da sanjaju. IEM u Katovicama je jedan od najvećih i najprestižnijih esports turnira godina, a po nagradnom fondu od milion dolara ide rame uz rame sa Major turnirima.

Nakon što je pao Na’Vi u četvrtfinalu, eliminisali i Spirit, pre nego što je red došao i na treću CIS ekipu. Iako je teško reći da je Virtus Pro bio favorit, bolje su rangirani na HLTV svetskoj rang listi, što se i osetilo na prvoj mapi. Medvedi su bili nešto smireniji u završnici, zbog čega su nadoknadili zaostatak od 14-11, kako bi slavili sa 16-14.

Iako su neki tada pomisli da će to ostaviti uticaj na Gambit, mlada ruska ekipa, predvođena bivšim Major osvajačem, Hobbitom, je pokazala neki potpuno novi nivo igre. Svih pet članova ekipe je delovalo fantastično, ali iskusni Hobbit je zablistao na sve tri preostale mape i kao pravi lider je predvodio svoju ekipu. Na naredne dve mape, prepustili su Virtus Pro-u samo 10 rundi, te se videlo da će biti pravo čudo potrebno Jame-u i momcima da se vrate u ovaj meč.

Četvrta mapa bio je Overpass i Gambit je vrlo rano uspostavio inicijativu, zbog čega su slavili u prvom poluvremenu sa 11-4. U drugom delu su nastavili istim tempom, zbog čega su došli do čak 8 meč poena. Tada se videlo da ih je uhvatila trema, te je na trenutak delovalo kao da VP može da se vrati u meč, ali je prednost ipak bili prevelika, pa su sa 16-12 uspeli da privedu i ovu mapu kraju.

Ruska organizacija je ne tako davno raspustila svoju CS:GO petorku, te su svoju pažnju prepustili svom omladinskom pogonu. Ta ekipa je postepeno napredovala, da bi sredinom prošle godine Gambit tu petorku unapredio u prvi tim. Ubrzo im se pridružio i Hobbit, koji je 2017. godine sa istom organizacijom osvojio Major i tada je krenuo njihov uspon na svetskoj CS:GO sceni. Sada su taj uspon uspeli da krunišu pobedom na jednom od najvećih turnira godine, što je im donelo i ogromnu novčanu nagradu od $400,000. Iako smo dosta pričali o sjajnim partijama Hobbita, moramo spomenuti da je i ostatak ekipe bio fantastičan, na čelu sa Sh1rom, koji je gotovo ceo turnir odigrao bez greške.

Sa druge strane, Virtus Pro ne može biti nezadovoljan ostvarenim na ovom turniru i siguran sam da će obe ekipe imati fantastičnu sezonu. Da li vas je iznenadio ovakav nastup Gambita?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: