Sa Milanske nedelje mode pravo u Rašku: Srpska kompanija radiće sa svetskim kreatorom? VIDEO

"Ne postoji nijedan fešn vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost."

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

17:57

Sa Milanske nedelje mode pravo u Rašku: Srpska kompanija radiće sa svetskim kreatorom? VIDEO
Filip Plejn; Foto: Profimedia

Na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS), poznati svetski modni dizajner Filip Plejn (Philipp Plein), osnivač kompanije Filip Plein, posetio je domaću firmu Luss Textile u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

"Velika je čast biti danas sa Filipom u Raškoj, u fabrici koja je jedna od najmodernijih u Evropi i koja već proizvodi za velike brendove. Ne postoji nijedan fešn vik, nijedan grad u kome Filip Plejn nije najzanimljivija i najkreativnija ličnost. Upravo je došao sa fešn vika u Milanu, kao što je rekao sleteo je ovde u Rašku, i razgovaramo i nadamo se dobrim poslovima zajedno sa ovim sjajnim čovekom“, rekao je Čadež.

Po rečima predsednika RPS-a, Plejn je trenutno jedan od najcenjenijih svetskih kreatora, koji diktira modne trendove, čovek koji je napravio fascinantnu svetsku karijeru.

"Cilj nam je da Filip bude ovde, da bude češće u Raškoj i da mi sa ovom fabrikom postanemo deo sveta Filipa Plejna“, poručio je Čadež, prenosi Privredna komora Srbije.

Poznati dizajner je izrazio zadovoljstvo nakon posete fabrici u opštini Raška i zahvalio predsedniku PKS-a Marku Čadežu na pozivu.

"Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, obzirom na udaljenost od Beograda, posebno, jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Luss Textile ima šanse da postane dobavljač za naš brend. Mi proizvodimo oko milion komada odeće godišnje. Radimo uglavnom u Evropi i Aziji, ali za nas Evropa postaje sve više važna zbog blizine našeg centralnog skladišta. Mogućnosti ove fabrike su velike, imaju širok spektar proizvoda“, rekao je Plejn.
Sava Mitrović, direktor firme Luss Textile, istakao je da je kompanija u protekle dve godine uspela da stavi Rašku na mapu najozbiljnijih svetskih proizvođača odevnih tekstilnih predmeta.

"Krajem nedelje imaćemo prvi radni sastanak o mogućnostima da se pokrene proizvodnja odevnih predmeta za Filipa Plejna“, rekao je Mitrović.

Dodao je kako planira da zaposli još 200 radnika sa teritorije Raške uz želju da fabrika nastavi ovim tempom, da bude motor razvoja Raške i celog regiona.

O kompaniji Luss Textile

Luss Textile renomirani je proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi.

Fabrika je počela da radi u januau 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bravi prodajom perjanih jakni.

Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika, a namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi iz Raške, Novog Pazara, Leposavića i drugih okolnih mesta.

O Filipu Plejnu

Philipp Plein International Group, kompanija koja uključuje brend Filip Plein, Plein sport i Bilioner, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj.

Filip Plejn je dobitnik brojnih priznanja, sarađuje sa poznatim ličnostima iz sveta šou-biznisa i mode i ima butike od Londona, Pariza, Milana, Njujorka do Hongkonga, napominje PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: