CELA MAĐARSKA PEČE KOLAČE ZA LEKARE HITNE POMOĆI: Ideja lansirana iz kuhinje u Sentandreji, kad se čulo za sve veći broj zaraženih
Foto: Printscreen YouTube

borba protiv pandemije

CELA MAĐARSKA PEČE KOLAČE ZA LEKARE HITNE POMOĆI: Ideja lansirana iz kuhinje u Sentandreji, kad se čulo za sve veći broj zaraženih

Planeta -

Mađari ovih dana peku kolače za radnike hitne pomoći koji se nose sa novim porastom slučajeva kovid-19, a nakon što je žena koja je osnovala grupu za onlajn kuvanje pitala prijateljicu kako može da pomogne.

"Pre nego što sam uspela da završim, rekla je: 'Oh, voleli bismo neke kolače'", rekla je Ester Harmat, prenoseći razgovor kojim je započeo "svenarodni pokret", a preneo je Rojters.

"Oni često odrađuju smene pod punom zaštitnom opremom i teško mogu da sednu da jedu na normalan nacin, ali kolači su nešto što mogu da ponesu sa sobom", dodala je ona.

Inicijativa je rođena u skromnoj kuhinji u malom gradu Sentandreji.

"To nije sjajna i savršena kuhinja i ja često kuvam tako što mi je sin na leđima", rekla je Harmatova, dok je njen sin željno gledao kako mesi testo za kiflice sa sirom.

Njena Fejsbuk grupa "Moja karantinska kuhinja" sada ima 8.000 članova koji razmenjuju ideje i recepte, a koji nisu ograničeni samo na pečenje.

"Bilo je neverovatno lepih priča", rekla je Harmatova, dok je pripremala rolnice sa cimetom za radnike hitne pomoći.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track