Pokrajinski sekretarijat objavio četiri konkursa - ukupna vrednost 270 miliona, a ko sve može da se prijavi?

Na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam danas su objavljena četiri konkursa. Ukupna vrednost ovih konkursa, tačnije po dva konkursa u oblasti privrede i turizma, iznosi 270 miliona dinara.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 01.03.2021.

15:34

Pokrajinski sekretarijat objavio četiri konkursa - ukupna vrednost 270 miliona, a ko sve može da se prijavi?
Foto: Depositphotos, GoranJakus

Mikro i mala privredna društva i preduzetnici na konkursima u oblasti privrede mogu konkurisati za subvencionisanje troškova za nabavku mašina, opreme odnosno za nabavku softvera ili za sticanje nematerijalne imovine, u okviru koga je obezbeđeno ukupno 41 milion dinara, kao i za 118 miliona dinara za nabavku repromaterijala.

Objavljeni javni konkursi u turizmu namenjeni su privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, tačnije za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture u vrednosti od 59 miliona dinara, kao i za nabavku mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata sa ukupno 52 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar Ivanišević jeistakao da je prvobitna zamisao Sekretarijata bila da se konkursi raspišu na današnji dan, na samom početku marta meseca, kako bi se što ranije u tekućoj godini počelo sa plasiranjem sredstava gde je to potrebno.

"Hoćemo da turizam u Vojvodini dočeka spremno novu turističku sezonu, u ovom momentu očekujući domaće goste, a nadamo se da ćemo uskoro govoriti i o povećanom broju stranih gostiju".

Važna činjenica za sve koji žele da učestvuju na konkursima Sekretarijata, kako je rekao, je da od danas, pa u narednih šest meseci jeste da nisu u mogućnosti da smanjuju broj zaposlenih za više od deset odsto.

"Želimo da svaki dinar koji ulažemo u naše konkurse doprinese očuvanju pre svega radnih mesta, u nadi da će doći i do povećanja broja zaposlenih, do kupovine novih mašina, ali i nove opreme", rekao je Ivanišević, dodavši da svako ko je zainteresovan i ko želi da učestvuje, to može učiniti prethodno se informišući na veb sajtu Sekretarijata, u tekstovima pravilnika koji su objavljeni uz tektove svakog od pomenutih javnih konkursa, kao i putem besplatnog broja koji je naveden u svakom tekstu konkursa, te dobije potpunije informacije po svim pitanjima.

On je dodao da će se uspešnost novoobjavljenih konkursa meriti brojem sačuvanih i otvorenih radnih mesta, kao i osavremenjavanjem procesa i zanavljanjem mašina i neophodne opreme u privrednim i turističkim delatnostima.

Rok za podnošenje prijava po navedenim konkursima je 16. mart 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: