Jusef El Arabi (©Reuters)
Jusef El Arabi (©Reuters)

Olimpijakos iz Volosa hvata zalet za finiš sezone

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.03.21. | 13:59

Crveno-beli dominiraju u Grčkoj, ali su u poslednje vreme rezultate u šampionatu podredili borbi na evrosceni

U okviru 24. kola grčke Super lige, fudbaleri Volosa dočekaće prvoplasirani Olimpijakos (18.30). Ekipa sa sedmog mesta na tabeli je za 23 utakmice osvojila 30 bodova, gotovo duplo manje od predstojećeg rivala (58). Sa psihološke strane pred četom Pedra Martinsa je jako važan zadatak, jer posle dva meča bez trijumfa u ligi i dva teška susreta sa PSV Ajndhovenom na evrosceni, želi dobrim rezultatom da uđe u finiš takmičarske godine, u kojoj se bori na tri fronta.

U poslednja četiri duela u svim takmičenjima fudbaleri Olimpijakosa ostvarili su samo jedan trijumf. Najpre su pretrpeli poraz od Panatinaikosa u večitom derbiju (1:2), da bi potom ubedljivo slavili protiv PSV-a na Karaiskakis stadionu (4:2). Nošeni velikim trijumfom na međunarodnoj sceni, Martinsovi izabranici nisu uspeli da ostvare dobar rezultat protiv Arisa u prethodnoj rundi grčkog prvenstva (1:1), da bi plasman u osminu finala Lige Evrope overili uprkos porazu u Ajndhovenu. Dramatično je bilo u Holandiji, a crveno-belima je plasman među 16 najboljih golom u 88. minutu obezbedio Egipćanin Ahmed Hasan, poznatiji pod nadimkom Koka.

Izabrane vesti

Duel sa Volosom nosi poseban značaj, jer bi remi ili poraz stvorili negativnu atmosferu pred revanš meč četvrtfinala Kupa Grčke sa Arisom. Dobio je Olimpijakos prvi duel na svom stadionu (2:1), ali susret u ligi pokazao je da revanš sa sastavom iz Soluna neće biti jednostavan. Jasna je ambicija da se dominantna sezone kruniše duplom krunom i što boljim rezultatom na evrosceni, pa je zato pobeda u današnjem susretu imperativ.

Ekipa sa Pantesaliko stadiona je minulu sezonu okončala na 11. mestu na tabeli. Ove igra daleko bolje i da Asteras nije napravio seriju od devet mečeva bez poraza (sedam trijumfa i dva remija), pričalo bi se u Volosu i o plasmanu u plej-of. Sada je ipak predaleko, jer ekipa iz Tripolija ima 11 bodova više. Uspeli su puleni španskog stručnjaka Migel Anhel Lopeza ove sezone da zaustave PAO (dva remija, 0:0 i 1:1), a neporaženi su ostali na gostovanju u Atini i protiv AEK-a (2:2). Kao i Olimpijakosu, i Volosu predstoji revanš meč četvrtfinala kupa, gde mora da juri dva gola zaostatka u duelu sa AEK-om (2:4). Ipak, važnost utakmice koja je na programu u četvrtak na njihovom stadionu, neće sprečiti Lopeza da protiv lidera izvede najjači sastav.

Tim iz šestog najmnogoljudnijeg grada Grčke krasi dobar balans, gotovo podjednako igraju na oba kraja terena, a u svojim redovima imaju i odličnog grčkog napadača Anastaziosa Duvikasa, koji je sa devet pogodaka treći strelac lige. U odličnoj je formi 21-godišnji centarfor, postigao je šest golova na poslednjih 10 nastupa.

U prilog gostima ide podatak da je Volos ostvario lošije rezultate kod kuće ove sezone. Lopezovi izabranici su postigli dvostruko više golova na strani (16) i osvojili četiri boda više (17). Golove uglavnom postižu u uvodnih 20 minuta, dok je za Oli interesantno da je čak trećinu golova upisao u poslednjih 20-ak minuta odigranih susreta. Od 73 postignuta pogotka u svim takmičenjima, 27 je u mrežama rivala završilo od 77. minuta pa nadalje. El Arabi je krivac za sedam golova u završnim minutima, Hasan je postigao četiri, kao i Masuras, što znači da su ova tri fubalera 15 puta tresla protivničke mreže u završnim fazama susreta.

U prvom delu sezone je Olimpijakos bio više nego ubedljiv na svom terenu (4:1) het-trik je ubeležio Jusef El Arabi. Marokanac je i prvi strelac lige sa čak 17 postignutih pogodaka.

Fudbaleri Volosa najnepoželjnijeg gosta u ligi dočekuju posle dva vezana trijumfa (Smirnis i OFI Krit), ali su u prethodnom duelu ostali bez krilnog igrača Peree, Kolumbijac je sakupio kartone. Martins neće moći da računa na grčke internacionalce Mariosa Vrusaija i Abrahama Papadopulosa zbog povreda.


GRČKA - 24. KOLO

Subota

Smirnis - OFI Krit 2:1 (1:1)

/Dauda 17, Joanidis 84 - Sturdžen 27/

Asteras - PAOK 2:1 (1:0)

/Sito 37, Fernandez 54 - Živković 84/

Nedelja

Aris - Atromitos 3:0 (1:0)

/Ganea 22, Saša 65, Silva 80/

AEL Larisa - PAnetolikos 1:0 (1:0)

/Pinakas 37/

Lamija - Đanina 0:0

Panatinaikos - AEK 1:1 (0:0)

/Velez 58, Garsija 73/

Ponedeljak

18.30: (9,50) Volos (4,90) Olimpijakos (1,35)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

OlimpijakosVolosJusef El ArabiPedro Martins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara