(©MN press)
(©MN press)

Nikola Kalinić redom rušio CSKA, Real i Zenit pa postao MVP Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 13:26

Sjajnim partijama srpski internacionalac u dresu Valensije zaslužio vredno priznanje

Pošto je sporije ušla u 2021. godinu, Valensiju su u februaru čekali mečevi sa tri bolje rangirana tima koji su pretili da je značajnije udalje od plej-of zone. Ipak, kako je Evroliga navela, najvećim delom zahvaljujući sjajnim izdanjima Nikole Kalinića, koji je proglašen za najboljeg igrača u mesecu za nama, španski tim je je nanizao pobede nad CSKA (105:103), Realom (89:78) i Zenitom u Sankt Peterburgu (91:62) s kojima je ostao u trci za doigravanje.

Utorak, 18.30: (1,25) Anadolu Efes (17,0) Valensija (4,40)

Izabrane vesti

Kalinić je u ta tri meča, protiv ekipa koji su se na početku februara nalazile u top 5 Evrolige, bio lider Valensije u poenima, asistencijama i indeksu uspešnosti s prosečnim učinkom od 15,3 poena, 5,7 asistencija, 3,7 skokova i 1,3 ukradene lopte, indeks 21,3.

"Njegova doslednost i svestranost tokom februara bili su sve ono što je Valensiji bilo potrebno da izbegne potencijalno fatalne poraze i repozicionira se kao snažan kandiat za plej-of", navodi se u objašnjenju Evrolige povodom Nikolinog izbora za MVP meseca.

Kalinić koji je odigrao fantastičan Fajnal for 2017. godine kada je sa Fenerbahčeom osvojio evropsku krunu u Istanbulu, sa trenutnim prosekom od 10,5 poena i 65,5 odsto šuta za dva poena i 84 asistencije ukupno, na najvišim je brojkama u evroligaškoj karijeri. A sada se upisao i kao tek 11 srpski košarkaš koje je proglašen za MVP meseca od 2004. godine kada je Evroliga uvela ovu nagradu.

Pre njega to je pošlo za rukom Igoru Rakočeviću, Novici Veličkoviću, Bojanu Popoviću, Milošu Teodosiću (2 puta), Nenadu Krstiću (2), Nemanji Bjelici, Ognjenu Kuzmiću, Bogdanu Bogdanoviću, Vasiliju Miciću i Nikoli Milutinovu koji je bio najbolji u decembru 2020. godine


tagovi

Nikola KalinićEvroligaKK ValensijaKK Real MadridKK CSKA MoskvaKK Zenit

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara