IN MEMORIAM: Zlatko Cico Kranjčar

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.03.21. | 10:59

Jutros u Zagrebu preminuo legendarni centarfor Dinama i bivši selektor Hrvatske

Tužne vesti stižu iz Hrvatske ovog jutra. Posle kraće i teške bolesti umro je Zlatko Cico Kranjčar, jedan od najboljih napadača u istoriji jugoslovenskog fudbala i bivši selektor Hrvatske, potvrdili su gotovo svi mediji iz Zagreba.

Prema prvim informacijama Kranjčar je pre desetak dana primljen u zadarsku bolnicu zbog problema sa jetrom, a potom je prebačen u Zagreb, gde je jutros i umro.

Izabrane vesti

Cico Kranjčar je profesionalnu igračku karijeru počeo 1973. godine u zagrebačkom Dinamu, čiji član je bio punih deset godina. Bio je sjajan centarfor, u Modrom dresu postigao je 98 golova. Posle toga je igrao za bečki Rapid, gde je bio ikona navijača i jedan od najboljih fudbalera u istoriji. Za Rapid je igrao do 1990. godine, a potom su usledile kraće avanture u Sankt Poltenu i Vinerfeldu.

Posle igračke počeo je da gradi trenersku karijeru. I to vrlo uspešnu. Predvodio je selekciju Hrvatske na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, u jednom periodu bio je je selektor Crne Gore. Radio je na nekoliko kontinenata, a poslednji angažaman imao je u mladoj selekciji Irana.

Zlatko Cico Kranjčar je otac dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, te bivšeg veziste Dinama, Hajduka i mnogobrojnih evropskih klubova, Nike Kranjčara.


tagovi

Zlatko KranjčarIn memoriam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara