Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.03.2021.

10:00

"Bio je penal, menadžeri utiču na sudije"

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer kritikovao je suđenje na derbiju sa Čelsijem.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Dva tima su remizirala 0:0 na Stamford Bridžu, a Norvežanin smatra da je Junajted oštećen za penal.

Sudija Stjuart Atvel je procenio da igranje rukom Kaluma Hadson-Odojia u sopstvenom kaznenom prostoru nije za najstrožu kaznu, ni nakon što je pregledao usporeni snimak.

"Bio je penal. Malo sam zabrinut da ne dobijamo ove penale nakon velike bude u medijima zbog penala koje nam sviraju", rekao je Solskjer.

Norvežanin smatra da su sudije pod uticajem spoljnih pritisaka, nakon što su menadžeri Liverpula i Čelsija, Jirgen Klop i Frenk Lampard, doveli u pitanje 22 penala koja su svirana Junajtedu ove sezone.

"Postoji uticaj menadžera na sudije. Verujem da sudije to ne dozvoljvaju, ali me iznenadila ova odluka"
, dodao je menadžer Junajteda.

Solskjer je bio ljut i zbog najave utakmice na zvaničnom sajtu Člsija gde je istaknuto da će kapiten Junajteda Hari Megvajer "biti u centru pažnje u nedelju posle duela sa Džamalom Laselesom u kaznenom prostoru prethodnog vikenda".

"U poslednjem susretu Čelsija sa 'crvenim đavolima' štoper je 'preživeo' VAR preglede za potencijalni penal nad Cezarom Aspilikuetom i nasilnički start nad Mišijem Batšuaijem koji je takođe mogao da utiče na ishod", dodaje se u izveštaju na Čelsijevom sajtu.

"Sve su to spoljni uticaji. Čak i priča o VAR-u za Harija pre utakmice. Drsko je što su to stavili na svoj sajt. To je uticanje na sudije", dodao je Solskjer.

Solskjer je rekao da je izgledalo kao da je prvo Mejson Grinvud igrao rukom, ali da je promenio mišljenje nakon što je pogledao snimak.

Na pitanje da li razume zašto nije sviran penal, rekao je: "Ne. Nikako. Posebno jer su zaustavili igru i išli preko terena da pogledaju snimak. Odavde se moglo videti igranje rukom, ali misliš da je igrao naš igrač. Oni su vikali da je naš igrač igrao rukom, ali kada pogledaš snimak, vidiš da su nam odueli dva boda".

Bek Junajteda Luk Šo je posle meča izjavio da je sudija rekao Mehvajeru da bi se mnogo pričalo o tome u javnosti da ga je svirao.

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel situaciju vidi potpuno drugačije.

"Kako ovo može biti VAR intervencija? Igrač u crvenom dresu je igrao rukom, a oni proveravaju da li je panal? Video sam snimak, ne razumem zašto je sudija odlučio da proveri, ali mi je drago da nije penal. To bi bilo još gore", rekao je Nemac.

Najbolji strelac u istoriji Premijer lige Alan Širer prokomentarisao je spornu situaciju.

"Prema trenutnim zakonima fudbala to je igranje rukom. Sudij su potpuno konfuzne, nemaju pojma šta je igranje rukom. Ovo nije kritika sudija, već sistema i onoga što traže od njih da rade", rekla je legenda Njukasla.

Bivši vezista Fulama i Totenhema Deni Marfi nazvao je situaciju "haotičnom".

"Zdrav razum je bačen kroz prozor. Ne želim da se to svira kao igranje rukom, ali ne možeš da sviraš sve one penale iz prethodnih nedelja, a ne sviraš ovo. Ovo je potpuni nered. Haos
", rekao je Marfi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu